nedeľa, 28. augusta 2011

Talianske cestoviny - recept specialne pre Karolka :)

Tento recept zdobi moj receptar peknych par rockov. Uz ani nepamatam, ktora kolegyna mi ho poskytla. Nikdy som sa nad jeho nazvom nezamyslala. Az teraz. Nechapem, co maju tieto cestoviny spolocne s Talianskom. Mne sa pri pri slovnom spojeni  talianske cestoviny vynara v podvedomi urcite cervena farba paradajok, roznoroda zelenina, bazalka, syr  atd.  V tomto pripade je pouzita slaninka, kremovy syr a sampiony:). Tak toto zlozenie suroviny s upravou taliansky cestovin ma spolocne asi tolko ako trojkolka s kolobezkou:). Na zjemnenie a "dofarbenie" som pouzila aspon oblubenu bazalku. Recept je jednoduchy a pri priprave tohoto chutneho jedla cas pripravy urcite nepresiahne 30 minut. Tak dost  bolo reci a podme nato:

Ingrediencie:


cca 80 g slaninky ( pokrajat na drobne kocky)
1 konzerva sampinonov
2 syry v crievku (Bambino a pod) alebo 4-5 trojuholnickovych smotanovych syrov ( ja som pouzila 200 g
                                                                                                             soft cheese z Tesca - anglickeho:))
cestoviny ( maslicky, muslicky, co mate radi)
cerstva bazalka ( nie je nevyhnutna)
2-3 struciky cesnaku

Postup:


v osolenej vode uvarime cestoviny. Kym sa cestoviny varia, pripravime si omacku. Slaninku pokrajame na drbne kusky a dame ju preprazit.


Do vytopenej slaniny pridame syr a dobre miesame, kym sa syr so slaninou pekne spoji. Ak by sa nam videla omacka velmi husta, mozeme rozriedit s troskou mlieka.Pridame prelisovany cesnak. Ked sa hmota spoji, pridame scedene sampinony a prehrejeme ich spolu. Ochutnajte, ak sa vam zda malo slane, trochu dochutte solou. Ja som nesolila, slanina bola dost slana. Cestoviny scedime, premyjeme v malom mnozstve studenej vody, tak, aby sme ich velmi neochladili, nechame odkvapkat.



Cestoviny dame na tanier a prelejeme horucou omackou. Dozdobime cerstvou bazalkou a podavame.


6 komentárov:

  1. Ahojte, zmenila by som nazov - pokial do cestovin davate bambinko a podobne "syry" tak to nema nic spolocne s talianskymi cestovinami...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym...nic menit nebudem :)....v uvode je vsetko vysvetlene :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)