nedeľa 14. augusta 2011

Zapekanky



Ani neviem, ci mozno tieto zapekanky nazvat receptom:). Mozno skor gastronomickou inspiraciou na rychlu a teplu chutovecku.  Figel je totiz v tom, ze si do zapekacich misticiek pridavate to, co mate radi. U mna to bolo tentokrat: cervena cibula, cerstva bazalka, cerstve sampinony,  trochu salamy, sunky ( pre mojho masozravca, pre mna bez) mozarella, paradajka, vajce. Dochutene solou, stipkou korenia a skvela basta je na svete:)



Postup je velmi jednoduchy. Zapekacie misky jemne vymazeme maslom. Na spodok dame cervenu cibulu nakrajanu na pruzky, potom cerstvu bazalku, na hrubsie platky nakrajane sampionony, trosilinku posolime. Pridame salam, sunku ( ak chcete) a prikryjeme mozarellou. Dame zapiect do rozohriatej rury , len kym sa mozarella roztavi.


 Potom mozeme pridat na kolieska paradajky( nemusime, dost pustia stavu)  a na vrch dame vajicko . Osolime, okorenime a dame zapiect na 7-10 min. Podavame s chlebom. Dobru chut!




10 komentárov:

  1. mnam, Adrika ja som dnes na ranajky robila cosi podobné, samopzrejme nie tak luxusné ako ty, iba vajícka s ricottou, takze tvojreceptík vyskusam v najblizsej dobe ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrika, to sú skvelé nedeľné raňajky, nechám sa inšpirovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ada, to vypadá skvěle! Zapečené porkmy jsou vždycky úžasné a pokaždé chutnají trochu jinak :) Tvoje zní přímo luxusně - mozzarela, žampiony, vejce, bazalka...jako bych byla v ráji gurmánů. Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrika takýchto skvelých inšpirácií nikdy nieje dosť:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super a nezabúdajme na slaninku!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Slavka, ved ani neviem, ci toto sa da nazvat receptom, skor iba inspiraciou. Mozes si tam pridat cokolvek, co mas rada. Ale predsa len ten zaklad je bazalka, sampinony a vajcie. Inak, co je libo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kristinka, tesim sa, ze som ta inspirovala

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Katka dakujem pekne za tvoj mily komentarik. Neviem, ci luxus, no pre nas rozhodne veci, ktore mame velmi radi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ajka, tak mas cistu pravdu. Skoda, ze nemam smajlikov, urcite by som ti poslala,takych pusinkovych:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gabriel, slaninka je super vec, ale ked ten zlcnik tak strasne hneva:), ale verim, ze uz nie dlho. Vdaka za komentarik aj za navstevu.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)