sobota 29. decembra 2012

Skoricovo-mandlove hviezdicky




Mandle, skorica, med, citron...myslim, ze uz toto zlozenie napoveda o tom, ze sa jedna o skvelu cukrovinku. Jednoduche, nenarocne, chutne a myslim, ze aj celkom efektne...aj vam sa to tak zda?

Ingredience:
500 g nelupanych mandli
300 g praskoveho cukru
z dvoch vacsich vajec bielka
2 KL medu
1 KL mletej skorice
z 1 citrona struhana  kora
na podsypavanie trochu praskoveho cukru

na cukrovu polevu:
1 bielok
100 - 120 g praskoveho cukru ( viackrat preosiateho )

Postup: 
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru  a spracujeme cesto. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme hviezdicky. Pri valkani podsypeme praskovym cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak valkame. Ukladame na plech vylozeny papierom. Viackrat preosiaty cukor vymiesame s bielkom. Bielkovou polevou opatrne potrieme skoricovo-mandlove hviezdicky a ususime ich v rure pri teplote 130 stupnov C asi 10 minut ( teplovzdusna rura). Nesmu zhnednut, musia ostat pekne, biele.  Uskladnujeme v doze.

8 komentárov:

  1. Krásne hviezdičky , ja robievam orechové . Recept vyskúšam páči sa mi :-) . Veselého Silvestra a šťastný Nový rok :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja robievam orechove stanglicky :) je to trosku iny recept...dakujem za prianie a aj ja zelam tebe a tvojej rodinke stastny novy rok !

      Odstrániť
  2. Kombinace zní moc dobře, skořici mám moc ráda:) Přeji ti krásný rok 2013 plný úspěchu a užij si ho! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nepatri do toho receptu aj Maslo?

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)