nedeľa 24. marca 2013

Orechovo-cokoladovy srnci chrbat vo velkonocnom sate



Jednoduchy orechovo-cokoladovy  mucnik som odela do velkonocneho osatenia. Povodne tento recept bol na 6 bielkov, ale kedze som nemala naco pouzit zltka, tak som si ho prisposobila na cele vajicka. Pridala som zopar zmien oproti povodnemu receptu. Vrch si mozete ozdobit podla lubovole, pripadne nechat iba cokoladovu polevu. Ja som urobila marcipanovych zajacikov, aktualnych na nadchadzajuce velkonocne sviatky. Dobre no, ja viem, viem , ze sa az tak velmi na zajacikov nepodobaju, ale nie som ja ziadna umelecky nadana  a zrucna osoba. Modelovanie nie je moja silna stranka, ale snazila som sa. Takze  ak sa vam podabaju na psikov ( ako mojmu manzelovi), tak prosim radsej nekomentujte :)....

Ingrdiencie:
3 vajcia
150 g krystaloveho cukru
1 vanilkovy cukor
100 g polohrubej muky
3 PL oleja
1/2 KL prasku do peciva
2 PL rumu
50 g hrozienok
50 g posekanej cokolady
50 g posekanych orechov
stipka soli

poleva:
100 g hrokej cokolady
1 KL oleja

na zajacikov:
cca 100 g marcipanu ( mandlovy marcipan z obchodu)
22 mandlovych  lupienkov
farebny pel ( na oci a usta, nos)

Postup:
Zltka vyslahame s cukrami. Pridame olej a rum, preslahame. Pridame nasekane orechy, cokoladu a hrozienka. Preslahame. Rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Miesa sa to trochu tazsie lebo cesto je huste, ale od pridaneho snehu z bielkov bude masa riedsia a bude sa miesat lahsie. Bielka vyslahame so stipkou soli do tuha. Rucne,  jemne vmiesame do masy. Davame pozor, aby sme penu nerozbili lebo mucnik bude tuhy.  Formu na srnci chrbat vylozime papierom na pecenie (mozno aj vymazat a vysypat mukou) a celu masu vylejeme do formy. Pecieme vo vyhriatej rure na 160 stupnov C (teplovzdusna rura) 45 minut. Kontrola spajlou. Vyberieme z rury a nechame mucnik vychladnut. Pripravime si z marcipanu ozdoby a nechame ich na tacke preschnut ( lepsie sa s nimi bude manipulovat). Prirodny marcipan je pouzity na hlavicky, mandlove lupienky na uska a z farebneho pelu su oci , nos a usta.  Roztopime cokoladu nad parou za staleho miesania, pridame olej. Ked rozpustena cokolada mierne ochladne, polejeme nou mucnik. Ozdoby uklozime na  mucnik este pred stuhnutim cokolady.


20 komentárov:

  1. Hmm mnam mnam... Odkladam recept dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako vzdy, krasne ;o) tie zajaciky v pozadi su velmi fotogenicke, zhodou okolnosti som ich chcela kupit aj ja ;DD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podla mna je to cisty zajac, ziaden pes ;DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka si zlata...dakujem, si ma potesila:) takze az take hrozne to nie je :)

      Odstrániť
  4. odkaz pre Slavka: očiar to vyrieši, chi, chi......... inak veľmi inšpiratívny zákusok, šikulka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Draha, v nasej rodines si za sikovnu bola vzdy ty :)...Slavkovi odkzaem :) cmuk

      Odstrániť
  5. Dobry den Adrianka, som neskutocne rada, ze som objavila Vas inspirativny blog a dakujem za kazdy jeden recept :) Musim sa priznat, ze uz som podla Vas asi tri krat varila a vsetko nam velmi chutilo, dakujem a prajem krasne sviatky.... M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mirka,dakujem za vas komentarik, velmi ma potesil....recepty nie su moje, ja sa snazim iba tie najlepsie (podla mna) prezentovat svojou pracou :)

      Odstrániť
  6. Taká orieškovo-čokoládová dobrota by mi teraz dobre urobila...:) Ako vždy krásne vyparádené a vyfotené...Veselé veľkonočné sviatky Ti želám.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nahodou, podle me jasni zajicci! Krasne a muselo byt skvele :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak toto rozhodne upečiem, ale bez zajačkov samozrejme... by som ich isto zbabrala. Asi to ozdobím medvedíkmi :-) želatinovými (kupovanými samozrejme)
    Aďka, prajem Ti krásnu Veľkú noc :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristinka, rada ta tu vidim :)...dakujem krasne...aj tebe pekne sviatky

      Odstrániť
  9. Hallo Adriane ich bin wieder begeistert von deinen Leckereien ,gibt es auch ein Backbuch von dir? Würde ich mir bestimmt kaufen liebe grüße karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hallo Karin, ich danke Ihnen für Ihren Besuch .... Sorry, aber das Buch kann nicht gekauft werden ... das einzige ... es ist ein Geschenk von meiner Tochter ... Ich schicke Grüße und Umarmungen mit Liebe Ada ...

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)