streda, 20. augusta 2014

Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke - Orange chicken

Toto je take dobreeeee. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Dokonca aj moj drahy pochvalil, ze taketo mu mam varit. Prekvapenie dvojnasobne. Kuracie prsia pokrajane na kocky, obalene v cesticku a vyprazene. Kuracie kusky nasiaknute uzasnou  pomarancovou  omackou. Vrele  doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla  spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame.....

Ingrediencie:
pre dve osoby
1 salka =250 ml

2 ks vacsie kuracie prsia
olej na vyprazanie
sol, korenie

na cesticko:
1 vajicko
1/4 salky hladkej muky
2 PL solamylu ( u mna cornflour)
1/2 KL prasku do peciva
1/4 salky studenej vody
1/2 PL oleja
stipka soli


na pomarancovu omacku:
stava z 1 velkeho pomaranca
1 KL lyzicka najemno nastruhanej pomarancovej kory
3 PL kuracieho vyvaru (resp. vody)
1/4 KL chilli paprika ( u mna aj stipka susenych chilli lupienkov)
1 PL sojovej omacky
5 KL hnedeho cukru
2 KL ryzoveho octu
1 Kl solamylu  ( u man cornflour)

okrem toho:
2 PL oleja
2 struciky prelisovaneho cesnaku

podla potreby sol, ml. biele korenie
1-2 KL sezamovych semiacok
1-2 ks vnate  z jarnej cibulky

Postup: 
Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa  obalil cestickom.  Odlozime bokom. Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske. V hlbokej panvici  ( najlepsie vo  wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili. Olej z wooku zlejeme, opatrne ho  utrieme  papierovou utierkou . 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanou  v pomarancovej stave. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim. Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky. Podavame s basmati ryzou. Dobru chut!



15 komentárov:

  1. Vypadá to fakt dobře :) A nezní to až tak hrozně těžky.. možná se do toho také dneska k obědu pustím :)


    http://katlynsfashion.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katlyn dakujem za navstevu aj za komentarik....ked vyskusas , potesi ma tvoj nazor :)

      Odstrániť
  2. Opät ste nesklamali :-). Prave si davam kusky a su naozaj uzasne. Dakujem. K dezertom od Vas pripisujem aj tento a davam like. Lenka M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Lenka za spatnu vazbu....tesim sa , ze aj vam chutilo....ja som to uz robila niekolkokrat :)

      Odstrániť
  3. To byla určitě mňamka. Dávám si recept do záložky a udělám ho vnučce, ta miluje takovéto recepty.:-D ☼

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka chutilo zatial kazdemu...takze ak vnucka ma rada kombinaciu masa s ovocim, urcite si pochutna

      Odstrániť
  4. Výborné, u nás se po této mňamce jen zaprášilo :) Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Jindra dakujem vam za vas komentarik...velmi sa tesim, ze ste nsli u mna inspiraciu a hlavne, ze vas tato inspiracie neklamala :)....verim, ze mi zachovate priazen aj v buducnoti

      Odstrániť
  5. Adrianka,krasny blog,rada sa nim nechavam inspirovat..da sa niecim nahradit ryzovy ocot v tomto recepte?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym, som rada, ze vas zaujal tento recept......mozno by sa dalo nahradit kyselkavejsim vinom alebo pripadne balsamico ocot...nie je to presne to, ale mozno velmi podobne...potrebujete dat tam nieco, co trochu do sladkavej pomarancovej omacky prida torchu kyselkavej chuti...len nie nas ocot, ten je velmi agresivny.....mnozstvo si regulujte potom podla svojej chuti, radsej pridavajte po troske, azd dosiahnete chut, ktora vam ulahodi.....nech sa vam dari

      Odstrániť
    2. Dneska som robila tento recept a mozem len skonstatovat,ze je vybornyyyyyy :-)

      Odstrániť
  6. paradny recept fajnotka

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)