Ingrediencie:
bravcova krkovicka ( ja som mala necely kilogram)
2 PL cerstveho posekaneho rozmarinu
6 PL oleja
1-2 PL balzamikoveho octu ( tmaveho)
1-2 PL javoroveho sirupu ( mozno nahradit medom, prip. golden sirupom)
2-4 struciky cesnaku
3-4 cibule ( zavisi od velkosti)
0,5 l piva ( na podlievanie)
sol, ml. cierne korenie
Postup:
Najprv si pripravime marinadu. do oleja pridame balzamikovy ocot, javorovy sirup, nasekany rozamrin, prelisovany cesnak a premiesame. Maso umyjeme a osusime. Osolime, okorenime z oboch stran. Namocime do marinady a odlozime odstat do chladnicky min. na dve hodiny. Cim dlhlsie, tym lepsie. Maso po cca pol hodine poobraciame v marinade. Pekac, v ktorom budeme piect maso vylozime hrubsimi kolieskami cibule. Na ne poukladame namarinovne maso a podlejeme polovicou piva. Zakryjeme alobalom prip. vrchnakom a dame piect pri 210 stupnoch cca 50 minut. Potom podlejeme druhou polovicou piva a pecieme dalsich cca 40 minut. Casy su orientacne, riadte sa podla svojej rury. Ak je potrebne, mozeme podliat este teplou vodou a odkryte nechame zapiect cca 10min. Podavame s opekanymi zemiakmi a cerstvym salatom.
Dobru chut!
jeeežiš, ja mám takú gebrinu na klávesnici...
OdpovedaťOdstrániťmoje nervy!!!! toto je neskutocneeee!!!! tak by som si dala!!!!
OdpovedaťOdstrániťMnaaam,Adka,tak toto urcite ukuchtim.
OdpovedaťOdstrániťdievcence dakujem vam za vase komentariky. Som rada, ze vas receptik zaujal rovnako ako mna. Len to s tym rozmarinom to neprehanajte:) Inak v pohode jak v Bagdade:)
OdpovedaťOdstrániťVyskusane a zjedene, super recept :-)))
OdpovedaťOdstrániťTesim sa, ze chutilo. Dakujem za spravicku
OdpovedaťOdstrániťVyborny recept, u nas to malo uspech
OdpovedaťOdstrániť