sobota 23. júla 2011

Pecena bravcova krkovicka na rozmarine

Bravcova krkovicka napacovana v rozmarinovej marinade. Miestami mi pripominala az chut diviny. Rozmarin je dost aromaticka bylinka, tak to prosim neprezente:). Podavala som s opekanymi zemiakmi a cerstvym uhorkovym salatom.

Ingrediencie:


bravcova krkovicka ( ja som mala necely  kilogram)
2 PL cerstveho posekaneho rozmarinu
6 PL oleja
1-2 PL balzamikoveho octu ( tmaveho)
1-2 PL javoroveho sirupu ( mozno nahradit medom, prip. golden sirupom)
2-4 struciky cesnaku
3-4 cibule ( zavisi od velkosti)
0,5 l piva ( na podlievanie)
sol, ml. cierne korenie

Postup:

Najprv si pripravime marinadu. do oleja pridame balzamikovy ocot, javorovy sirup, nasekany rozamrin, prelisovany cesnak a premiesame. Maso umyjeme a osusime. Osolime, okorenime z oboch stran. Namocime do marinady a odlozime odstat do chladnicky min. na dve hodiny. Cim dlhlsie, tym lepsie. Maso po cca pol hodine poobraciame v marinade.  Pekac, v ktorom budeme piect maso vylozime hrubsimi kolieskami cibule. Na ne poukladame namarinovne maso a podlejeme polovicou piva. Zakryjeme alobalom prip. vrchnakom a dame piect pri 210 stupnoch cca 50 minut. Potom podlejeme druhou polovicou piva a pecieme dalsich cca 40 minut. Casy su orientacne, riadte sa podla svojej rury. Ak je potrebne, mozeme podliat este teplou vodou a odkryte nechame zapiect cca 10min. Podavame s opekanymi zemiakmi a cerstvym salatom.





Dobru chut!

7 komentárov:

  1. jeeežiš, ja mám takú gebrinu na klávesnici...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moje nervy!!!! toto je neskutocneeee!!!! tak by som si dala!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnaaam,Adka,tak toto urcite ukuchtim.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dievcence dakujem vam za vase komentariky. Som rada, ze vas receptik zaujal rovnako ako mna. Len to s tym rozmarinom to neprehanajte:) Inak v pohode jak v Bagdade:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyskusane a zjedene, super recept :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tesim sa, ze chutilo. Dakujem za spravicku

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vyborny recept, u nas to malo uspech

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)