pondelok, 18. júla 2011

Lahodny broskynovy zakusok



 Vyborny zakusok na tieto letne dni. Ovocie mozete pouzit podla chuti. Jedine, s cim som nebola spokojna boli keksiky ako podklad. Velmi namokli a trochu sa prilepili na spodok plechu. Mozno tie moje keksiky, tore som pouzila boli velmi jemne. Nabuduce si urcite urobim "podlozku " piskotu zo 4 vajec a bude to absolutne dokonale.Pri ovocnej plnke doporucujem rozmixovat ovocie. Ja som rezala broskyne na male kusky, ale asi nie dost male:), pretoze pri rezani zakusok bol trochu taky kostrbaty. Sem tam nejaka ta broskynka vyliezla von:) Inak absolutne dokonaly a chutovo vyborny zakusok. Pod vrstvou slahacky schovane jaffa cake, prijemne chrumkava cokoladka, osviezujuca ovocna plnka a jemny pudingovy krem.

Ingrediencie:


Bebe kekse cca 1 a 1/2 balika (200 g) , doporucujem vsak urobit upiect piskotu zo styroch vajec)
1 l mlieka
3 x pudingovy prasok po 38 g
6-8 PL cukru
100 g masla

2 broskynove kompoty (2x435 g)
3 PL broskynoveho dzemu ( pouzite taky dzem, aky pouzijete ovocie)
3 KL praskovej zelatiny

36 ks jaffa cake ( u nas doma:  zlate opavia piskoty - s cokoladou a zele)
1- 2 slahackove smotany ( ja som dala iba jednu cerstvu, ale mozno pouzit aj dve praskove)
coko hoblinky alebo trochu cokolady postruhat na ozdobu na vrch

Postup:
Plech o velkosti 30x40cm vylozime keksami (doporucujem upiect piskotu zo styroch vajec). Rohy keksov som "ostipkala", aby pekne sadli do rohov plechu. Vmlieku rozmiesame 3 pudingove prasky, pridame cukor a za staleho miesania uvarime husty puding. Este do horuceho vmiesame maslo. Dobre premiesame kym sa hmota pekne spoji a vylejeme na pripraveny plech.





Broskyne scedime a odoberieme asi 100 ml stavy z kompotu a dame do nej napucat zelatinu. Odkvpkane broskyne pokrajame na velmi drobne kusky (doporucujem rozmixovat). Pridame 3 PL broskynoveho dzemu a zbytok stavy a vsetko spolu prehrejeme. Odstavime zo sporaka a vmiesame napucanu zelatinu. Je to riedke, ale v chladnicke to dobre stuhne. Ked je ovocna zmes uz iba mierne vlazna, nalejeme na pudingovu plnku. Jaffa cake namacame v mliku a jemnym stiskom pritlacime na zelatinovu plnku. Odlozime do chladnicky na par hodin, kym dobre stuhne plnka. Najlepsie na celu noc. Pred podavanim vyslahame slahacku a potrieme nou cely zakusok. Mozeme posyat coko hoblinkami. Zakusok podavame studeny z chladnicky,na tanieriku .








Naozaj len dobre schladeny z chladnicky je uplne, ze najsamlepsejsiiiiiiiiiiiii:)



12 komentárov:

  1. Booože Adka, takéto dobroty...a ja som v dietnom režime :-(, ale .... mám na prázdninách neter, a asi to urobím deťom do malej formy. Mňam, a pri výrobe asi umrem... brutálny test mojej vôle

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fakt, dobry napad, ten jaffa cake, mam misu marhul, tak mozno tie by som na to skusila;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto je super, nikdy by ma nenapadlo dat jaffa cakes do kolaciku, mnaaaam!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. och Adrika, pokusas, pokusas a ja zajtra budem len salatik papat, nic sladke..:(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherný koláčik a určite aj velmi chutný,zaujímavé prevedenie.Betka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tinka a co ty si nahodila dietny rezim? Aj ja som sa pokusala, ale tak ostalo iba pri pokuse. Ako som ho nahodila, tak som ho doma na dovolenke aj odhodila:) Ale detickam zato mozes dopriat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucka, marhule budu perfektne. Nech vam chuti kolacik

    OdpovedaťOdstrániť
  8. happy.lenulka, tesim sa ze sa zakusok paci

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Marianka ani mna veru nenapadlo:) Iba som odkukala. Uz ani neviem kde :( , ci takto:-)?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Slavuska nepokusam, ja by som tiez mala iba tie salatiky. Cez tyzden sa mi to celkom dari, no ale cez vikend, aj nejaka ta mnamka pride vhod:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dakujem Betuska. Som rada, ze si ku mne zavitala

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)