Tento jednouchy recept ma vracia spomienkami do mojho detstva. "Falosny gulas" varievala moja mamka a aj moja babka. Skvela rychlovka. V kombinacii s uhorkovym salatom ( najlepsie z vlastnej zahrady:) ) je fantastickou bastou. Samozrejme ony to varievali z vlastnej urody v zahrade::) a preto to bolo ovela, ovela chutnejsie. Ja som recept trochu inovovala a papriky som pridala roznofarebne, Gulas tak ziskal aj na vizazi. Paradajky som pridala uz lupane z konzervy:). Pamatam si, ze pri konzumacii tohoto gulasu mi ako dietatu vadili tie supky z paradajok :). No a komu by sa chcelo paradajky obvarat a supat ich, ked z konzervy je to ovela rychlejsie?:)
Ingrediencie:
Paprika - cervena, zelena, zlta
1-2 cibule
1-2 nozicky dobrej klobasy ( podla moznosti pikantnej)
1 konzerva lupanych paradajok 400 g
2-3 struciky prelisovaneho cesnaku
zemiaky (5-6 kusov, podla toho, ake mnozstvo gulasu chceme navarit)
sol, korenie, mlety kmin. mala chilli papricka, oregano
olej
Postup:
Ako prve si dame uvarit zemiaky. Varime ich iba do polovice, aby sa nam potom pri duseni na panvici nepomliazdili. Polouvarene zemiaky scedime. Do wooku ( prip. hrnca) dame na troche oleja spenit cibulu pokrajanu na rezance. Pridame na kolieska pokrajanu klobasu a spolu porestujeme. Pridame zemiaky a papriku. Spolu kratko porestujeme. Potom pridame paradajky z konzervy. Ak pouzijete cerstve doporucujem narezat a na chvilu ponorit do vriacej vody. Potom lahko odstranite supku z paradajok. Osolime, okorenime, pridame chilli papricku (jadierka vycistite, inak hrozi, ze gulas nebudete moct konzumovat), oregano, podrvenu rascu, prelisovany cesnak a vsetko spolu chvilu podusime.
Ak nemate radi mierne chrumkavu papriku, tak doporucujem najprv pridat papriku, chvilu ju podusit a az potom zemiaky a ostatne. Pred podavanim mozeme posypat cerstvou posekanou petrzlenovou vnatou.
Prajem dobru chut! |
Tak toto vyzerá neskutočne dobre, mňam, takéto my môžeme, zaraďujem do poradovníka na vyskúšanie
OdpovedaťOdstrániťAdrika, nestiham sledovat, nieto este komentovat tvoje najnovsie recepty!! Tusím som tu nebola uz sto rokov :) Si jednicka!!!paaaa
OdpovedaťOdstrániťIvanka, dufam, ze budes spokojna s receptom. Je to jednoduche, rychle a mnam.
OdpovedaťOdstrániťSlavka, ty si podarena, vraj sto rokov...:) nie, nie sto rokov, len mne sa to akosi nakopilo, tak preto som to trochu dala hustejsie:).
OdpovedaťOdstrániť