nedeľa 24. júla 2011

Kvietkovany tvarohovnik



Linecke cesto s citronovo-tvarohovou plnkou . Vrch kolacika je zdobeny  vykrajovanymi kvietkami z druhej polovice cesta, ktore som prifarbila nahnedo kaakom. Trochu to ziskalo na atraktivnosti kolacika. Dobky v kvietkach su robene domacim ribezlovym dzemom od mojej sestricky Evicky. Na plnku som pouzila tvaroh Quark, ale myslim, ze hrudkovity tvaroh by bol vhodnejsi. Plnka sa mi zdala trochu hutnejsia akoby mala byt na moj vkus. Kolacik je vhodny ku grilovacke, alebo ako sladky nasupcek  na vylety do prirody  a pod.



Ingrendience:


500 g hladkej  muky
1 palmarin
250 g praskoveho cukru
2 vajcia
2 KL skorice
1 prasok do peciva
plnka: 3x 250 g tvarohu Quark ( makky tvaroh), ak pouzijete hrudkovity, staci 500 g
          250 g praskoveho cukru
          stava a kora z jedneho citrona
          1 vajce
          2 vanilkove cukre prip. 1 kl vanilkoveho extraktu
          1 PL kakaa (kopcovita)
          dzem

Postup:


muku zmiesame s praskovym cukrom, mletou skoricou, praskom do peciva. Pridame vajcia, tuk a rychlo spracujeme cesto. Rozdelime cesto na dve polovice. Jednu polovicu zabalime do folie a odlozime do chladnicky. Do druhej polovice pridame kakao, zapracujeme do cesta, zabalime cesto do folia a odlozime do chladnicky schladit minimalne na polhodiny.


pripravime tvarohovu plnku zmiesanim vsetkych ingredienci. Svetle cesto rozvalkame na velkost plechu. Z tmaveho cesta vykrajujeme formickou kvietky. Na tmave cesto natrieme tvarohovu plnku. Zakryjeme kvietkami z tmaveho cesta.Stred kvietka vyplnime  dzemom  a kolac dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme cca 30 minut.



Pred podavanim porasime praskovym cukrom. A mozeme degustovat. Dobru chut!


14 komentárov:

  1. Ahoj Adrika, myslím, že stojí za vyskúšanie ... už si ho ukladám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka mňáám, už dooosť, umrem tu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrika, juj že som sem skor nenakukla, prave som robila čokoladovu taliansku tortu ... skusila som novy recept ... toto ale vyzerá úžasne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hned by som si dala!!! prepadla ma neskutocna chut na sladke!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tento poznám a je fantastický, nerob chute, keď si tak ďaleko a nemôžem na koštovku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janka je to taky "obycajny" kolacik. Chutovo velmi dobry, ale mojmu drahemu sa malo smykal dolu krkom:) Ta skorica a citron mu davaju taku dobru chut.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tinka, bozechran! Uz som prestala!:) Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Marianka, takt sup, sup do kuchyne (ci do skrytych zasob v niektorom suflicku:) )

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hmmmmm, Gabika, tak talianska torta je trochu vyssi level. No ale raz za cas treba aj take nieco jednoduchsie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Evka tak co s tym narobime? Zeby si prisla sem?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Juj Adrianka aký krásne rozkvitnutý koláčik si upiekla:)nádhera ktorú musím rozhodne upiecť:)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)