Ingrediencie:
zlty melon
4 jablka
1 mensia hlavka zeleru
stava z jedneho citrona
1-2 PL majonezy
2-3 PL greek style jogurt ( alebo kyslu smotanu, prip. biely jogurt)
stipka soli, stipka bieleho mleteho korenia
Postup:
Velmi jednoduchy. Jablka a zeler ocistime. Nastruhame na jablkovom struhadle. Z melona vydlabeme lyzicou duzinu, ktoru pokrajame na pasiky. Pridame k postruhanym jablkam a zeleru. Ochutime stipkou soli a korenia. Dajte pozor, aby ste to neprehnali so solou a skorenim. Ma iba jemne podciarknut chut ovocia a zeleniny. Majonezu zmiesame s jogurtom, pridame citronovu stavu, premiesame. Ochutenu majonezu pridame k ovociu a premiesame. Nechame odstat v chladnicke, nech sa dobre ochladi. Podavame v mistickach z melonu.
Dobru chut! |
yum Aďka, vyzerá tak sviežo!
OdpovedaťOdstrániťFiiiha, zaujimava kombinacia, urcite by som jeden ten melonik zvladla:-))
OdpovedaťOdstrániťpresne toto potrebujeeem, Adriánka, bo sa mi doma "suší" žltý melón a ja neviem, čo s ním :)) ďakujem! ;)
OdpovedaťOdstrániťSylvika, presne aj taky je. Sladko - kyselkavy a studeny z chaldnicky super osviezujuci.
OdpovedaťOdstrániťLucka urcite. Myslim tu jednu polovicu v pohode:)
OdpovedaťOdstrániťAndurejka, dufam ze si rovnako pochutite na nom ako sme si pochutili my.
OdpovedaťOdstrániť