sobota 21. mája 2016

Chrumkavé sušienky s arašídovým maslom



 U nas doma musi byt v zasobe vzdy nejaka mlska. Najradsej mam tie, ktore si pripravim  ja sama  Aspon vieme, co jeme. Upecte si aj vy tieto chrumkave, chutne a vonave susienky. Nadherne chrumkajuce a prevonane arasidami. Pouzila som arasidove maslo ( crunchy) s kuskami arasidov. Arasidove maslo  ma mierne slanu chut a pridany hnedy cukor chut skvele vyvazuje.  Konecne som nasla prilezitost vyskusat aj moje peciatky na susienky. Susienky nie su narocne na pripravu, takze boli hotove raz-dva ( nepocitajuc dobu chladenia cca 60 minut). V uzatvorenej doze ich mozno skladovat dlhsiu dobu, ale pochybujem o tom, pretoze su tak vyborne, ze im nehrozi nejaka dlha doba uskladnenia. U nas padli za obet behom 2-3 dni. Nech sa paci, tu je recept:

Ingrediencie:
250 ml arasidoveho masla
200 g hnedeho trstinoveho cukru
50 g zmaknuteho masla
1 zltok
1 cele vajce
1 kl  prasku do peciva
100 g hladkej muky

Postup:
V miske vymiesame  dopenista maslo s cukrom. Pridame vajcia, a dobre preslahame. Potom pridame arasidove maslo, opat dobre premiesame, kym sa hmoty pekne spoja. Nakoniec vmiesame preosiatu muku s praskom do peciva. Spracujeme cesto. Cesto je riedsie, ale v chlade sa pekne stiahne. Zabalime do folie a odlozime do chladnicky aspon 1 hodinu odpocinut.
S cestom sa lepsie pracuje, ked je tuhsie, preto doporucujem rozdelit na polovicu. Jednu polovicu rovalkame na mierne pomucenom vali na hrubku cca 4-5 mm a peciatkou vytlacime do cesta otlacok. Potom primerane velkou vykrajovackou ( kolieskom ) vykrojime koliesko a opatrne prelozime na plech vylozeny papierom na pecenie. Obdobne postupujeme s druhou polovicou cesta. Pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote 170 stupnov C asi 10 minut. Nechame vychladnut na plechu alebo prelozime opatrne na mrieku a tak nechame vychladnut.

                                                        Dobru chut !



3 komentáre:

  1. všetko doma mám, takže môžem ísť na to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka dakujem za navstevu. Dufam, ze budu chutit, budem rada, ak mi napises tvoj nazor :) peknu nedelu zelam

      Odstrániť
    2. Zdenka dakujem za navstevu. Dufam, ze budu chutit, budem rada, ak mi napises tvoj nazor :) peknu nedelu zelam

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)