pondelok 26. decembra 2011

Snehuliaci alebo vianocne ranajky





Dufam, ze prazivate krasne vianocne chvile v kruhu svojich milovanych a najblizsich osob. My prezivame pre nasu rodinu v poslednych rokoch velmi vzacne chvile, ked je cela rodina pokope.Ja som ako taka  kvocka dobra mat, ktora je stastna , ked ma svoje mladata pri sebe:)  Dufam, ze ste boli aj dobrucki a Jezisko neobisiel ani vas a kazdy z vas si nasiel pod stromcekom aj svoj vytuzeny darcek. Viem, ze mam velke predvianocne resty, ale lutujem , nestihala som pridavat prispevky. V zivote nie vzdy idu veci tak, ako by sme si priali. Prijmite aspon tuto malu inspiraciu na sviatocne ranajky.

Ingrediencie:

soft cheese cream ( mozno nahradit pomazankovym maslom alebo napr. syrom Bambino a pod.u mna 400 g)
2 struciky cesnaku
tvrdy syr na struhanie ( u mna chedar asi 130g)
zopar ciernych oliv bez kostok
zeleny petrzlen ( na akoze metlu)
tenke pasiky sunky na salik ( u mna kusky Pancetty)
Mnozstvo ingrediencii si upravte podla potreby, uviedla som iba orientacne mnozstva)

Postup:
soft cheese vymiesame a pridame prelisovany cesnak. Zahustime postruhanym syrom, dobre vymiesame. Formujeme gulky, jednu vacsiu a jednu mensiu na kazdeho snehuliaka. Usulane gulky povalame v postruhanom syre a ulozime jednu na druhu. Z ciernych oliv narezeme drobne gombiky a z polovice olivy urobime klobuciky. Z kuska mrkvy urobime nostek. Na metlu pouzijeme steblo petrzlenovej vnate. Snehuliakov ulozime na tanier a este posnezime postruhanym syrom. Dobru chut!

7 komentárov:

  1. Adka, vyzeraju uzasne, ja som najprv myslela, ze su z kyslej kapusty :). Krasne si to napisala, naozaj je dolezite ze rodina je spolu a nie to,ci mame umyte vsetky okna. Prajem este krasne sviatky, vela pohody,lasky a oddych!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka, su perfektni!! Skoda zjest:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adi ,svetové, to by presvedčilo hádam aj tých mojich krpcov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adri, toto nema chybu!!! supeeeeer!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krása ako vždy.....i keď s oneskorením..želám sviatky aj posviatky plné pohody a zdravia...skor som nestíhala,lebo som tiež tá kvočka,čo má celé sviatky všetkých pri sebe...lebo ja takú atmošku s rodinou milujem:-))))
    Boba

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kde na to chodis, to je super

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)