sobota 10. septembra 2011

Zapekany karfiol v masovych gulkach

V praci jednou z nasich tem  je aj co dnes varit:).Kolegynka mi hovorila, ze nasla skvely recept kdesi na nete. Opisala mi svoj postup prac a dolezite bolo, ze si dobre pochutnali. Ja som si ho prisposobila ( dochutila) podla seba a naozaj mozem konstatovat, ze je to chutne a zaujimave papanicko. Uvareny karfiol obaleny v mletom mase a upeceny v rure. K tomu vajcovo-mliecna zalievka a vsetko zapecene pod nastruhanym syrom. Robila som k tomu zemiakove pyre a salat z cerstvych uhoriek. Dokonca moj drahy ( karfiol velmi nemusi)  si vypytal duplu:)!!! Bolo tam maso. Aj ked len kusok, ale bolo:).

Ingrediencie:

mlete bravcove  maso - ( najvhodnejsie je pliecko) mnozstvo podla poctu osob, pre ktore pripravujete ( u
                                        mna 500 g)
3 vajcia
2 platky toustoveho chleba ( mozno nahradit rozkom, sucharom a pod.)
2-3 struciky cesnaku
sol
mlete cierne korenie
na hrot  noza mlety muskatovy oriesok
posekana petrzlenova vnat cca 2 PL
200 ml mlieka
50 -100 g syra na struhanie
olej

Postup:
V slanej vode obvarime karfiol. Pozor!   Nerozvarit! Nech ostane mierne chrumkavy. Pri peceni v rure este dojde. Rozoberieme na ruzicky. Nechame vychladnut. Maso umyjeme, pomelieme. V studenej vode namocime toustovy chlieb. K pomletemu masu pridame vyzmykany chlieb, sol, koreniny, vajce, prelisovany cesnak, posekanu petrzlenovu vnat a vypracujeme kompaktnu masu. Na dlani urobime placku a ruzicku karfiolu obalime masovu hmotou. Nozicky nechame nezabalene.



Ulozime do velmi mierne olejom vymastenej zapekacej nadoby. Pecieme  vo vyhriatej rure pri 220 stupnoch C cca 30 minut, kym zacne nadobudat zlatistu farbu. Vyberieme a zalejeme so zalievkou z mlieka , v ktorom sme rozslahali  2 vajcia. Zalievku ochutime solou (mierne) , korenim . Do zalievky mozno pridat aj posekanu petrzlenovu vnat. Nechame zapiect este nejakych 10 minut. Podavame so zemiakmi a salatom.




13 komentárov:

  1. panecku, Adrika, tak toto vyzerá k sezráni!!!mnaaaaam, isto sa budem inspirovat a chválim novú úpravu blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto je super napad obalit karfiol v maske...mnam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slavka zlata, ved sme to aj se...:) A dakujem za pochvalu. Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mariannka aj mne sa zapacil tento napad, len skoda , ze to nie je z mojej hlavy:) Bolo to chutnucke

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miska ono to aj bolo viac , nez dobre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ano Gabriel, suhlasim, len skoda, ze nie je moj:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Adri! tak dnes som zase varila tvoj receptik! Volba dnes padla na tento karfiol obaleny v masku, musim povedat, ze to bolo super, vsetkym nam chutilo, ako inak, tvoje recepty nikdy nesklamu ;o) my sme to papali iba so salatikom a uplne to stacilo. Dakujem za receptik!!!! paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dobrý deň Aďka, dnes som robila na obed karfiol podľa Vášho receptu a bol výborný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. a kolko vajec ide do masa..a kolko do mlieka ??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 1 vajicko do masa a dve rozslahat v mlieku. Vidno to aj na obrazkovom postupe :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)