![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGE_iz0WH_KAL_cZWrZdn6veXyzU-q4BEW8RLJemgSh5sUcwEzrO5RJ_zSXm1aeLafJNbGf0KxXPIThpcf0EUD0DrOm0TxAOq-fPnK91tHF9gu0LrjNRWUlCJ44qJLlq7QXK753uz7MVs/s400/XMAS+PARTY+014.jpg) |
Takto pripravene kuracie prsia mame velmi radi. Priprava masa je velmi jednoducha a chutna skvele. Oproti klasickemu stroganovu z hovadzieho masa vynechavam worchestrovu omacku a horcicu. Akosi na to kuracie masko sa mi to nehodi. Maso je takto ovela jemnejsie a chutnejsie.
|
Ingrediencie:
Kuracie prsia ( ja som mala asi 800 g)
1 stredne velka cibula
2 stredne velke konzervovane uhorky
1 PL sojovej omacky
2 PL kecupu
sol, biele korenie, olej
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJzwvxprBkiF-FqFYi5VEuzEpD6UpEeiAxnuq-Iscc3cNyqiliLM0LozsZD6e_Hr-Hd1foO6zxh5ieZF7mZQsXiy0E4ydRTCHpiHJcJkM1Vxtq2QAOfHj3dpts1Sj49auHNl_d9iCya88/s320/XMAS+PARTY+002.jpg) |
Kuracie maso nakrajame na pasiky, cibulu a uhorky na drobne kocky. Na dno kastrola, v ktorom budeme maso pripravovat dame olej (iba male mnozstvo, tak aby bolo dno kastrola nim pokryte) pridame maso, uhorky, kecup, sojovu omacku, sol, korenie a premiesame. Ak mate moznost, prikryte odlozte do chladnicky postat, lepsie sa prepoja chute. Ak nie, mozete hned pripravovat. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOQ6f-HlvdZ9voQclQ2-zAwXclAdPlE6HXa8gzBXeAkWJ-iEbeOerxRnY4Q4Lk-48D64UwSKBHdw7IwPl0d_k7ULbZweU3xeBCpezNwXpfwIErPb5zXHAX5qowbfRrST1nZ9ojr7zt1YA/s320/XMAS+PARTY+004.jpg) |
Maso nechame 2-3 min. na vysokej teplote zatiahnut. Potom stisime teplotu na minimum, zakryjeme pokrievkou a obcas premiesame. Pekne pusti stavu. Takto vyzera maso po tych zhruba 15 minutach. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiisj0rCzvy9dx33i6xFoNVvLvckxE_gvvxWU01snHG6a_JFTL4XQ6DrJCryZNVTwvf9LN3yyM5Zmcq1HL-OXAuSaRuqkZ2AHVZBi0-IWbgf8FXUyBQR_Gzlw1vDjc1JzxhLQ5zH7Mc1g4/s320/XMAS+PARTY+017.jpg) |
Namiesto majonezy pridavam creme fraiche ( kyslu smotanu), v ktorom som rozmiesala trochu citronovej stavy a dochutila stipkou soli a bieleho mleteho korenia. Podavam s ryzou. Moj postup na pripravu ryze najdete TU.
Dobru chut! |
Tak sa pokúsim napísať druhý krát komentár ( prvý mi nezobralo, hmm...) Úžasné chúťky si mi navnadila, už dávno nebol u nás stroganov, ale cez týždeň určite bude.... dnes fičíme na syrovom špíze :-)...pekný víkend, Kami
OdpovedaťOdstrániťstroganov zboznujem Adrika a veru más pravdu, worchester a horcicu nedávam ani ja...skveléeeeeeee
OdpovedaťOdstrániťAz sa mi slinka spustila ;o))) My mame tiez radi stroganov, prvy krat, ked som ho jedla, ho uvaril pre mna moj priatel ;o)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Kami, dufam, ze uz si si stroganov pripravila a neostalo iba pri planoch:)
OdpovedaťOdstrániťSlavka,tak to mame rovnaky nazor na toto papkanicko:)
OdpovedaťOdstrániťMarianka, ty sa teda mas. Tak priatel nech len pekne krasne vari, obcas dobre padne sadnut si k hotovemu. Pa Ada
OdpovedaťOdstrániťMnam, odskusane a velmi velmi nam chutil takto pripraveny stroganov. Dakujem za receptik, Lenka
OdpovedaťOdstrániťTak idem skúsiť tento receptík, vyzerá dobre a nachystám si ho teraz, dám na noc do chladničky a zajtra idem nato.Už teraz sa teším, ako všetkým bude chutiť.Díky za tip.
OdpovedaťOdstrániť