nedeľa 6. mája 2012

Par obrazkov z Londyna


 Prednedavnom,  v kratkom casovom obdobi, ma dvakrat za sebou  nejake uradne zalezitosti zaviedli do Londyna. Prvykrat som akosi nefotila, az na druhy raz. Londyn som navstivila uz zoparkrat , ale teraz to bolo prvykrat, co som bola vo velkom meste sama. Nestratila som sa:) Ponukam vam zopar zaberov z mojich potuliek po Londyne.
Na uvod, trochu klasickej anglickej architektury.





 Tak toto ma uplne dostalo. Vodic motocykla mal pripnute nejake materialy na riadeni motocykla a stojac na cervenu na krizovatke sa ucil z tychto materialov. Mozno priprava na nejake skusky:)



Byt v Londyne a nenavstivit Oxford street , povazovanu za nakupnu tepnu Londyna, tak to by sa hadam pre nakupov chtivych turistov ani neratalo, ze  boli v Londyne:)))






                                           
                                         Aj toto patri ku koloritu Londyna

No a samozrejme typicke londynske taxi



Piccadilly Circus - jedno z najrusnejsich miest Londyna. Susedi s hlavnymi nakupnymi a zabavnymi centrami. Je to oblubene miesto stretavok a  je zname aj svojimi velkoplosnymi svetelnymi reklamami. Na namesti sa nachadza fontana  Shaftesbury Memorial Fountain povazovana za londynsku ikonu. Na vrchole fontany je okridlena postavicka Anjel krestanskej charity, ktory vas nasmeruje na Trafalgarske namestie. 



Prichod na Trafalgar Square - Trafalgarske namestie, dominnanta  namestia Nelsonov stlp obkoleseny fontanami a styrmi sochami levov 

Odpocitavacie hodiny k LOH 2012 v Londyne na Trafalgar Square


Z Trafalgarskeho namestia smerom ku Parlamentu .

Pred kasarnami kralovskej hradnej straze vo  Whitehalle
 Adresu Down street 10,  hadam netreba nikomu predstavovat. (Sidlo britskeho premiera)
 



Jedna z najznamesjsich dominant  Londyna- Big Ben - hodinova veza 



                                                    Pohlad na Parlament


No a samozrejme nemohla chybat ani navsteva znameho obchodneho domu Harrods


 Par zaberov z exterieru obchodneho domu. Velmi sa fotit nedalo lebo na kazdom kroku bola ochranka, takze ospravedlnte prosim znizenu kvalitu obrazu:)





 Tento pamatnik sa nachadza  v znizenom prizemi zadnej casti budovy v egyptskom schodisti. Zastavuju sa tu ludia, fotia sa a vzdavaju uctu Lady Di a Dodimu.

 No a na zaver ako inak:  sladka bodka:)





17 komentárov:

  1. Adri!!!!! ja som bola v Londyne pred dvomi tyzdnami!!! chcela som dat aj prispevok z Harrods, ale si ma predbehla ;o) ale musim povedat, ze si mala krajsie pocasie, ked som tam bola ja, lialo ako z krhly ;o) v kazdom pripade dufam,ze sa tam coskoro vratim, aspon na par dni...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeej, ja som bola 8.3. a druhykrat 13.4. :))) vsak daj aj ty post z harrods-u. Ked som tam videla tie ceny, tak som skoroomdlela. Ze vetrovka 1400, damsky svetrik 560, detske satocky najlacnejsie 80, detsky svetrik 260 atd. Ale vsetky tie nastajlovane predavacky a krasne prevonany cely obchodny dom... bola som v Londyne uz niekolkokrat,( na rozdiel od niektorych domacich), ale poviem pravdu zit by som tam nechcela:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tam bola od 23.aprila ;o) no, uprimne, v harrods ma ani tak moda nezaujala, hned som zamierila do food hall, kupila som si nejake drobnosti, nemohla som odolat ;o) predavacky boli uplne skvele, nie ako tie nase ;DDD ja by som si aj celkom vedela predstavit, ze by som sa tam raz prestahovala, uzasne mesto!

      Odstrániť
    2. a asi aj par fotiek hodim na blog ;o)

      Odstrániť
  3. Adka, možno sa tam aj ja dostanem toho roku. Už sa teším. Je tam nádherne, ako som videla tvoje fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matka, to je len slaby zlomok. Je tam toho k videniu omnoho, omnoho viac. Ja som urobila zopar zaberov len z toho, co som mala poceste:) Specialne na pamiatky som bola uz asi trikrat predtym:)))

      Odstrániť
  4. Jooj, aj ja tam velmi tuuuzim ist:-)) a teraz si ma este viac navnadila. Adri super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucka, treba kuknut vcas letenky a daju sa kupit za rozumnu cenu. Popravde mna Pariz dostal viac a velmi by som sa tam chcela este raz vratit.

      Odstrániť
  5. Super Adri, vo štvrtok som s malým robila na AJ projekt o Londýne.Aj ja by som tam rada šla, ale moja anglina je mizerná, bála by som sa že sa stratíme :-), ale rozhodla som sa že sa do nej opäť pustím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tinka, neboj, oni su na cudzincov zvyknuti a moja anglictina ... tak to radsej pomlcim:)))) no vidis a nestratila som sa:)))

      Odstrániť
  6. Fííha, toto nebolo pár, ale veľa obrázkov z Londýna :-) Vďaka za ne. Nielenže som si včera neskoro večer pozerala video, ktoré robila moja sestra na našej spoločnej ceste po Londýne, ale aj ty si mi pripomenula na dobrodružnú cestu dvoch ženských, z ktorých jedna vedela len trochu niečo anglicky zosmoliť a druhá vôbec nič. Tiež sme to zvládli, vôbec sme neblúdili a šťastne sme sa vrátili domov :-) Mnoho sme z Londýna ešte nevideli, preto by sme si mali takú cestu zopakovať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mimi v tom Londyne je tolkotoho, co sa da vidiet. Ja som uz bola viackrat a este stale som vsetko nevidela. Tentokrat som nebola po pamiatkach a fotila som len co mi prislo do cesty:). Isto ked prides opat, tak bude co objavovat. V Londyne sa dobre presuva metrom a tak sa da hodne toho stihnut za jeden den.

      Odstrániť
  7. Díky za krásnou reportáž z Londýna. Přeji pohodový týden.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne fotky a tiež by som tam rada išla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Adrika, dakujem za tuto reportaz, si mi pripomenula, ze presne pred rokou som tam bola kuknut kamosku a rozlucit sa s jej slobodou ;) O par mesiacov bude rodit, rada by som ju dovtedy este videla, ale drahemu sa absolutne nechce ist... tak sa zjavne na neho vybodnem a pojdem sama ;) Londyn je totiz uzasny, zboznujem toto mesto!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Adrianko, krásně jsem si zavzpomínala. Londýn je město mého srdce.
    Krásný den, zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Londyn mam velmi rada, zila som tam 10 rokov, takze je pekne si pripomenut zlate casy z Londyna.Pekne fotky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)