utorok 1. januára 2013

Salat ako hodiny

Okrem roznych drobnych chutoviek a inych slanych dobrot som robila aj salat. Tak trochu tematicky som ho upravila :) Zlozenie si mozete dat lubovolne, to co vam chuti... Zaklad by mal tvorit kuracie alebo morcacie masko a potom vrstvite podla vasich chuti... tento obsahuje kuracie masko, cierne olivy, vajcia a mlete orechy...kazda vrstva je pospajana tenkou vrstvou majonezy... takze:

Ingredience:

300 g kuracich (morcacich) prs
150 g ciernych oliv
80-100 g mletych orechov
100 g struhaneho syra
5 vajec
400 ml majonezy ( ja som miesala na polovicu s bielym jogurtom )
sol,
1 KL gyros korenia
2 PL oleja

Postup:
Uvarime vajicka natvrdo.  Maso pokrajame na drobne kusky, posypeme gyros korenim a pridame olej. Mozeme nechat hodinku odlezat v chladnicke. Ja som maso  robila hned.  Na panvicu pridame namarinovane maso a opecieme.Dochutime solou ak je potrebne. Odlozime bokom vychladnut. Olivy pokrajame na drobne kusky. Bielka oddelime od zltkov a postruhame kazde zvlast na jemnom struhadle. Nastruhame aj syr. Zacneme vrstvit. Na tanier si ulozime maso, jemne potrieme majonezou. Dalsou vrstvou su zltka, opat jemna vrstva majonezy. Potom pokrajane cierne olivy a opat tenka vrstva majonezy. Po olivach nasleduje syr a majoneza. Pomlete orechy, majoneza a nakoniec ukoncime salat postruhanymi bielkami. Ja som zltka a bielka struhala priamo na salat, zdalo sa mi to praktickejsie . Zdobime podla lubovole. Ocka som robila z vajecnych bielkov a oliv. Ustocka , cifernik a cisla z cervenej papriky. Zelam vam stastny novy rok!

6 komentárov:

  1. Adrika, všetko naj v tomto roku ...., Gabi.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem pekne Gabika, aj teb vsetko len to najlepsie zelam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Občas chodievam na jeden rumunský blog, ktorý je hlavne o pečení.Na Silvestra tam Laura mala tortu, ktorá vyzerala ako hodiny. Dala by som sem aj link, ale asi by hodilo môj príspevok do spamu. Písala som ti k smotanovým muffinám, no príspevok sa nezobrazil.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekne, ale preco je na spodku hodin IV namiesto VI? :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)