nedeľa 20. januára 2013

Salat z krabich tyciniek - lahodny




Lahodny salat. Jednoduchy a rychlo pripraveny. Chcela som nieco ine, ako tradicnu natierku z krabich tyciniek. Tento salat neobsahuje ziadne vynimocne ingrediencie, ale prijemne ma  prekvapila  kombinacia jablcka s krabimi tycinkami. Aby som ho odlahcila, tak majonezu som miesala s bielym jogurtom. Aspon trochu mensie vycitky svedomia :). Najdolezitejsie, ze salat velmi zachutil aj mojmu manzelovi a urcite som ho nerobila poslednykrat.

Ingrediencie:
400 g balenie krabich  tyciniek
350 g konzerva kukurice
2-3 kyslejsie jablka
3 natvrdo uvarene vajcia
2 stredne velke cerstve uhorky
3 PL majonezy
3 PL greek style jogurt ( prip.pochutkovu smotanu)
sol, biele mlete korenie
par kvapiek citronovej stavy ( mozno vynechat)

Postup:
Krabie tycinky vlozime do vriacej vody s par kvapkami citronovej stavy. Iba na 1 minutku, inak hrozi, ze popraskaju . Mozete pouzit aj cerstve, ale ja ich pripravujem takto. Vychladnute krabie tycinky pokrajame na mensie kocky. Jablcka, vajicka a uhorky osupeme, pokrajame na drobne kocky, kukuricu scedime a vsetko pridame k pokrajanym tycinkam. Pridame majonezu a jogurt, mierne dochutime solou a prip. bielym mletym korenim. Zamiesame a mame hotovo!

6 komentárov:

  1. Páči sa mi tento šalát, na silvestra som robila nátierku a veľmi mi zachutili krabie tyčinky,vyskúšam aj tento šalát. Prečo dávaš tyčinky na minútu do vriacej vody, oni nie sú hotové na priame použitie? Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka v prispevku pisem, ze mozno ich pouzit aj v surovom stave, ale ja si ich robim takto. Nemusis, ale ja musim :)... dakujem za komentarik

      Odstrániť
  2. krásny recept, tiež aj fotky! :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak nemame radi cerstve uhorky, cim by si ich Adka nahradila? Alebo ich mam vynechat. Vsetky tvoje recepty vizeraju skvelo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som asi vynechala uplne uhorky....dakujem za pochvalu :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)