utorok 19. februára 2013

Karamelove kocky



Za tento recept som velmi vdacna Sharon  z Kanady. Mam rada, ked sa dostanem k receptu, ktory mozem najprv ochutnat. Sharon sice nepoznam, ale kolegynina dcera ho doviezla z Kanady a mne sa usla ochutnavka. Tato drobna  mlska obsahuje vsetko, co mam rada. Kokos, pekanove orechy a samozrejme hlavne karamel. Na tuhe cesto ide  kokosovo-orechova zmes poliata karamelovou masou a vrch je  posypany cokoladovymi  chipsami. Aj ked na vrchu je karamelova poleva celkovo by som zaradila tieto karamelove kocky do kategorie suchsich cukroviniek.

Ingrediencie:
rozpisj je na mensi plech (22x33cm)
250 g polohrubej muky
125 g hnedeho cukru
125 g masla

250 g pekanovych orechov (posekanych)
250 g struhaneho kokosu
1 kondenzovane mlieko nezahustene ( cca 400 ml)
250g karameliek ( ja som pouzila polske Krowky)
2 PL mlieka

150 g cokoladovych chipsov

Postup:
Preosiatu muku, maslo a cukor pomrvime v miske. Tak ako ked robime drobenku na kysnuty kolac. Tuto zmes nasypeme na papierom vylozeny plech. Urovname a dame zapiect na 10 minut do predom vyhriatej rury na 180 stupnov C. Posekane pekanove orechy zmiesame s kokosom a posypeme predpecene cesto. Polejeme kondenzovanym mliekom. Dbame nato, aby sme poliali rovnomerne cely plech. Pri foteni postupu som na jednom mieste maly kusok nepoliala a potom sa pri krajani spodne cesto drobilo. Polievkovou lyzicou si mozete pomoct a popritlacat cesto. Rozhodne nemiesat ! Dame do rury este na 15-20 minut zapiect. Medzitym za staleho miesania  si rozpustime karamelky s 2 PL mlieka nad parou. Upeceny kolac vyberieme z rury a nechame  ochladit a potom ho polejeme roztopenymi karamelkami. Nechame uplne vychladit a vrch posypeme cokoladovymi chipsami.









9 komentárov:

  1. Tak toto určite vyskúšam... Idem tlačiť :-) Ale mam ešte dotaz k tomu kondenzovanemu mlieku. Kedze nie je zahustene tak nie je ani sladké, áno?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak, nie je sladke, nie je huste...mne sa zda ta kokosovo-orechova masa dost mdla, ale zas ten karamel a coko chipsy su dost sladke, takze sa to kompenzuje....urcite neocakavat lahodnost ako pri nejakom kremovom zakusku....skor to pripomina nejaku tycinku :)...

      Odstrániť
  2. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andie dakujem za navstevu aj za pozvanie k tebe.....:)

      Odstrániť
  3. Tenhle recept brzy vyzkouším. Je to pro mě přijemná změna a zase něco nového!! Díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pri pohledu na fotky rezu, ktere delas, se mi vzdycky sbihaji sliny... a dnes opet :) Vypadaji moc lakave!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow! Hned bych ochutnala :) Pekanové ořechy, karamel, kokos a ještě čokoláda... to zní dokonale! Navíc ještě tvoje tradičně skvělé servírování, není co dodat :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To vypadá skvěle a taky dost sladce a to já ráda. Vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adrianka, milujem tvoje recepty a aj fotky, niečo úžasné a vždy tak lákavé :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)