Vyborne, jednoduche gulky s lahodnou gastanovo-nutelovou chutou. Ak ich raz ochutnate, urcite si ich zamilujete. Tento recept som uz pred casom publikovala na MMB a kedze sa tesia u nas ( nielen u nas) velkej oblube, tak pridavam recept aj sem na blog. V obdobi predvianocnych priprav nestiham fotit fotopostupy, takze ak bude mat niekto zaujem, moze si pozriet fotopostup na vyssie uvedenom odkaze. Nie je to nic zlozte a ich pripravu zvladne aj zacinajuca gazdinka. Dnes ich ponukam vo vianocnom zdobeni ......
Ingrediencie:
200 g pomletych maslovych susienok ( BB a podobne)
250 g gastanoveho pyre ( najlepsie je madarske Gesztenyepüré )
250 g mascarpone
50 g mletych orechov
2 PL rumu
100 g praskoveho cukru
3 PL Nutely
mlete orechy na obalovanie, papierove kosicky
Postup:
V miske rozpucime vidlickou gastanove pyre. Pridame mascarpone, Nutelu, mlete orechy, rum, praskovy cukor a vsetko spolu premiesame. Nakoniec pridame pomlete ( postruhane) keksiky a spracujeme masu. Odlozime do chladnicky aspon a pol hodinu, aby masa stuhla a dali sa dobre formovat gulky. Z masy formujeme gulky vo velkosti vlasskeho orecha, obalime v mletych orechoch a ulozime do papierovych kosickov. Skladujeme v doze v chladnicke.
Poznamka: do prostriedku mozno vlozit visnu v rume, pripadne lieskovy oriesok.
Vyzeraju chutne , tie som este neskúsala asi to budem musiet napraviť
OdpovedaťOdstrániťUrčite vyskúšam. Podľa ingrediencií budú chutiť.
OdpovedaťOdstrániťAko dlho vydržia v chladničke?ide mi o to či ich môžem robiť v predstihu
OdpovedaťOdstrániťtreba pozriet datum spotreby mascarpone a podla toho sa zariadit..... okrem mascarpone sa tam nema co pokazit :)
Odstrániťtreba pozriet datum spotreby mascarpone a podla toho sa zariadit..... okrem mascarpone sa tam nema co pokazit :)
Odstrániť