Toto je jedna z najlepsich verzii Kung pao, ake som kedy jedla. Neviem ako vy, ale ja milujem cinsku kuchynu. Nie, nie som ziadny jej znalec, ale zopar jedal som uz vyskusala a veru chutili. Mam rada tu jej sladkokyselkavo a zaroven jemne pikantnu chut. Vyborne chutilo a dokonca aj manzel pochvalil. Varievala som predtym taku slovensku verziu Kung pao, ale toto je ovela lepsie a chutnejsie. Vyskusajte aj vy a podelte sa so svojim nazorom. Budem rada. Nech sa paci, tu je recept.
Ingrediencie:
2 Kuracie prsia
3 PL prazenych arasidov
1 chilli papricka ( ocistena od semiacok, nakrajana na pruzky)
3 PL oleja
5 malych platkov cerstveho zazvoru ( asi 2x2cm)
2 struciky cesnaku ( narezat na hrusie platky pozdlzne)
1 vnat z jarnej cibulky ( narezat na kruzky)
Marinada:
1 PL Solamylu
2 KL sojovej omacky light
1PL ryzoveho vina ( mala som japonskej vyroby :) sladkavu a hustu ako sirup)
1 KL oleja
Omacka:
1 1/2 PL sojovej omacky light ( svetla)
1 KL sojovej omacky dark ( tmava)
1 KL praskoveho cukru ( ja som dala med)
1/4 KL ryzoveho octu
2 PL vody
1 KL Solamyl
Postup:
Kuracie prsia oplachneme pod tecucou vodou. Osusime ich. Narezeme na kusk asi 2x2 cm. Vsetky suroviny na marinadu zmiesame. Vlozime do marinady nakrajane kuracie prsia, dobre premiesame. Prikryjeme a odlozime do chladnicky aspon na 30 minut.
Pripravime omacku.
Okrem vody a solamylu zmiesame vsetky suroviny. Vo vode rozmiesame Solamyl a tak pridame k ostatnym surovinam na omacku a zamiesame.
Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja. Narychlo orestujeme marinovane kuracie prsia. Miesame , pretoze pridany skrob ma tendenciu rychlo prihoriet. Ked je maso takmer hotove, odstavime z ohna a urdrziavame v teple.
Vo woku rozohrejeme 2 PL oleja. Pridame cesnak a zazvor. Stiahneme ohen . Parkrat rychlo zamiesame a ked citime zazvor a cesnak uvolnovat vonu, tak pridame chilli. Pozor na cesnak lebo rychlo hori. Pridame odlozene maso. Opat parkrat rychlo premiesame a pridame arasidy. Premiesame. Pridame pripravenu omacku a opat premiesame, kym je kazdy kusok masa pokryty omackou. Odstavime z tepla a nakoniec posypeme na kruzky nakrajanou jarnou cibulkou. Priemiesame a ihned podavame s varenou Basmati ryzou.
Poznamka:
Pri priprave omacky pred finalnou upravou je treba occhutnat, pretoze sojova omacka moze byt od roznych vybrobcov rozne slana. Potom mozno treba jemne navysit pridany cukor a mozno aj ryzovy ocot pridat par kvapiek naviac.
Poznamka:
Pri priprave omacky pred finalnou upravou je treba occhutnat, pretoze sojova omacka moze byt od roznych vybrobcov rozne slana. Potom mozno treba jemne navysit pridany cukor a mozno aj ryzovy ocot pridat par kvapiek naviac.
Dobru chut!
Super recept.
OdpovedaťOdstrániťSuper recept.
OdpovedaťOdstrániťZdenka to je ...manzel nevedel vynachvalit :) Dakujem za navstevu aj komentariky . Pekne pozdravujem
OdstrániťAdrika, vyskúšali sme tvoje Kung pao ! V chilli papričke sme semiačka nechali, máme radi štipľavé, ešte som pridala chilli pastu, štípalo to parádne :-) a bolo to super. Vďaka.
OdpovedaťOdstrániťThanks for writing such wonderful article. God bless
OdpovedaťOdstrániťHey!! Amazing post. Thank you for sharing such a informative post. Photo Retouching Services
OdpovedaťOdstrániť