piatok 3. mája 2024

Nátierka z cottage cheese

                          



Jednoduchá, ale výborna nátierka. Je trochu riedšej konzistencie ako zvyčajne nátierky zvyknú byť, ale nakladá sa na chlebík, toast, bagetu, takže mi príde celkom prirodzené nazvať ju nátierkou. Obľubujem nátierky a postupne si ich sem budem pridávať. Cottage cheese mám rada. Doplnený vajíčkami, dochutený zopár surovinami, ktoré zvyčajne máme doma,  je výborná,  na prípravu veľmi jednoduchá,  veľká mňamka. Ak sa rozhodnete vyskúšať nátierku, kľudne si môžete pridať aj nadrobno pokrájanú šunku. Nátierka doplnená  bohatou  prílohou čerstvej zeleniny a máte ľahkú letnú večeru ako vyšitú. 

Dobrú chuť!

Ingrediencie:

1 kelímok cottage cheese 200 g
3 vajíčka natvrdo uvarené
1 KL horčice (plnotučná)
sol podľa chuti
mleté korenie (najlepšie čertvo mleté)
pažítka nadrobno posekaná

Postup:

Veľmi jednoduchý. Do misky dáme cottage cheese, pridáme na drobné kocky pokrájané natvrdo uvarené a ošúpané vajíčka, horčicu, soľ, korenie a pokrajanu pažítku. Zamiešame, ochutnáme a podľa potreby este možeme dochutiť. A máme hotovo. 





2 komentáre:

  1. Veľmi chutná nátierka! Robievam ju takmer rovnako, akurát do nej ešte najemno nastrúham surovú mrkvu (aj vajíčko strúham, nekrájam).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je super napad s tou mrkvou. Musi to dobre vyzerat a mrkvicka je fajn. Vyskusam aj ja. vdaka za tip

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)