Mala som este bryndzu zo Slovenska, tak som vyskusala tieto uzasne bryndzove tycinky. Bryndzove mnamky svojou specifickou chutou asi netreba nejako zvlast predstavovat. Kto ma rad bryndzu, isto si vie predstavit chut tychto tychto tyciniek. Pridany vareny zemiak robi cesto vlacnejsim, makksim. Cesto je velmi jemnucke, chutnucke. Vyborne sme si na nich posmakli. Naozaj skvele chutia, len mali jednu jedinu chybu. Aku? No predsa, ze ich bolo velmi malo:)
150 g zemiakov uvarenych v supke ( je to jeden vacsi zemiak)
150 g bryndze
200 g hladkej muky
150 g masla
1 vajce
okrem toho:
1 vajce
1/2 KL cervenej mletej sladkej papriky
sol, mleta rasca ( ja som dala celu)
Postup:
V miske vidlickou rozpucime bryndzu, pridame postruhany uvareny zemiak ( najlepsie uvareny den vopred), vajce,maslo muku, mierne osolime a spracujeme vlacne cesto.
Cesto rozvalkame na 1 cm hruby plat. Treba dodrzat tu hrubku cesta. Ja som asi trochu tensie rozvalkala, tak som mala niektore take plochsie. Radielkom (kolieskom na pizu) pokrajame na tycinky cca 1,5. Co mne sa teda evidentne nepodarilo:).
Potrieme rozslahanym vajcom, do ktoreho sme pridali 1/2 KL cervenej mletej papriky. Posypeme drvenou rascou ( v mojom pripade celou) . Osolime a dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov C asi 8-10 minut. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie. Nechame vychladnut na papieri az po vychladnuti ich pozbierame.
A tu su posledne kusky, par minut po tom, ako ich bolo mozne konzumovat. Povedala som vam, ze ich bolo malo:)
Z tejto davky vyslo cca 40 kuskov tychto uzasnych tyciniek.
hahaaaaaa Adrika, tak sme nakoniec bryndzovali obidve zo Slovenskaaaa, juchuuuuuuuuu. skoda, ze uz nemam tej bryndze, tie tycinky sú na spapanie, jaaaaaaaaj, hod sem jednuuuuuuuuu, prosíiim. :))))))))) cmuk
OdpovedaťOdstrániťAj ja som sa zasmiala Slavka, ked som zbadala tvoje bryndzove cestovinky:). Aspon slaby zavan domova:) Aj by som hodila, ale uz sme spapali. Papa
OdpovedaťOdstrániťmnamky :-) inak všetko naj k narodkám :-)
OdpovedaťOdstrániťAj ja sa pripájam Adrika, Vsetúcko naaaaaaaaaaaaaaaaj!!! Nech nas stále zahrnas takými skvelými receptími.:******
OdpovedaťOdstrániťAdrika už aj som napísala ...bryndzu my veľmi ľúbime ... :-)
OdpovedaťOdstrániťTinka dakujeeeeeeeeeeem kraaasne
OdpovedaťOdstrániťSlavuska dakujem krasne za tvoje mile prianie
OdpovedaťOdstrániťGabika verim, ze aj vy si pochutnate. Su velmi jemnulinke, take mnam:)
OdpovedaťOdstrániťjeeej Adrika, tak tie vyzerajú úplne dokonale, musím vyskúšať pri najbližšej rodinnej oslave, všetko bryndzové milujeme
OdpovedaťOdstrániťA uz viem, co urobim s bryndzou, co mam v mraznicke, tiez som ju dovliekla zo Slovenska ;o)))) Skvele!!!!
OdpovedaťOdstrániťMatka, Marianka, dufam, ze aj vam budu chutit.
OdpovedaťOdstrániťahoj :-) taky miluju bryndzu... nejraději s haluškama.... tento receptík určitě vyzkouším... takže říkáš, že je toho málo a raději dělat víc? :-) jinak moc hezký blog, já mám taky nově blog nejen o jídle, tak tě zvu :-) hezký den
OdpovedaťOdstrániťLenka uz som oplatila navstevu:). Tycinky su skvele, naozaj sa oplati skusit ich. V Cechach je tiez dostat bryndzu?
OdpovedaťOdstrániťAdriana: ano, bryndza se dá koupit běžně... ve většině větších obchodech bývají přímo i stánky ze slovenskými produkty :-) brynza, korbáčiky, ... :-) miluju klasickou slovenskou kuchyni :-)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Adrianka, dneska som sa rozhodla vyskúšať tieto tvoje bryndzové tyčinky, kedže bryndzu máme radi a zvyknem robievať aj bryndzové pagáčiky, mám ich aj v receptoch. Takže tvoje tyčinky sa už pečú, to je úžasná vôňa a musím ešte napísať, že s cestom sa výborne pracovalo, akurátne som dala viac surovín, teda 250g bryndze a aj múky viac, tiež aj maslo, zemiak. Tak potom napíšem ako chutili a dá sa sem vložiť potom aj foto? Teda ak budú aj tie moje k svetu :-)) Prajem krásny dník a ďakujem za recept :-)
OdpovedaťOdstrániťešte sa chcem opýtať, aké majú byť? Myslím či chrumkavé alebo také mäkké, ako pagáčiky?
OdpovedaťOdstrániťtak som tu zas, tyčinky sú výborné, ďakujem Adrianka za skvelý recept :-) Ešte sú dokonca lepšie, ako tie moje bryndzové pagáčiky, ten zemiak dá tomu lepšiu chuť, sú mäkkučké a spodok bol taký chrumkavý, mňam :-) Rada by som vložila sem aj foto, aby si videla ako sa mi podarili, ale neviem ako...
OdpovedaťOdstrániťYvett, tycinky su take makke. Posli mi fotecku na mail ( na hlavnej stranke ho najdes) a rada sem vlozim fotecku. Tesi ma, ze ste si pochutnali. Vdaka za spravicku.
OdpovedaťOdstrániťuž som práve poslala a ešte raz vďaka, a prajeme s dcérkou krásny dník :-))
Odstrániť