streda 29. februára 2012

Cviklovy krem



Vydlabane stredky z cvikle a pol kelimku ricotty ( zvysky z pecenej cvikle) bolo potrebne nejako zuzitkovat. Urobila som cviklovy krem. Silno chrenovy. To bola lahoda. Cast sme zjedli k sampinonovemu rizotu a zo zvysku  som urobila taketo mini-nasupceky. Podlozku som pouzila krekry, ale rovnako dobre posluzi napr. aj tmavy chlebik. Mozno z neho vykrajovackami povykrajovat rozne tvary. Vrch mozno dozdobit piniovymi orieskami alebo nadrobno posekanymi pistaciami.



Ingrediencie:
cvikla
ricotta  ( miesto ricotty mozno pouzit tvaroh)
1 zelene jablko
kremovy chren ( pozila som v tube), prip. octovy chren
cerstvy chren
citonova stava
sol, korenie

Vsetky ingrdiencie spolu vymiesat. Pridat osupane,  najemno nastruhane jablko a poriadne premiesat. Nechat postat v chladnicke, aby sa chute dobre prepojili. Ja som pouzila na dochutenie kremovy chren z tuby asi 3 KL  a 1 KL citronovej stavy.  Cviklovy krem bol dost riedky, co sposobovala konzistenica ricotty. V pripade, ze pouzijete tvaroh, tak dostanete hmotu konzistencie natierky. Ci uz riedsie alebo hustejsie, pre mna to je jednoznacne chutna cviklova variacia.

10 komentárov:

  1. Adrika,paradne zuzitkovanie zvysku cvikly :)ja som sa tiez vcera cviklovala:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matka ja cviklujem casto, ale najviac klasika: chren, ocot, cukor. Raz za cas vsak skusam aj ine variacie

      Odstrániť
  2. mňam. Pozerám, že zrejme tiež patríte k cvikloidným :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Germa tak, tak. Velmi sa mi paci tvoje pomenovanie: cvikloidny. Toto si musim zapamatat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrika, cviklové receptíky teraz pred velkou nocou sa mi velmi hodia, pretoze mne cvikla vzdy pripomína velkú noc, tak ju akosi uz tradicne pripravujem práve vtedy a toto je super inspirácia na také velkonocné jednohubky!!! Dakujem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slavka, mozno na tie jednohubky by som robila radsej s tvarohom, je to take hutnejsie. Ja som len potrebovala pouzit zvysok ricotty, tak som nou ten tvaroh nahradila .

      Odstrániť
  5. Ahoj Adriko, pomazánka je zajímavá. Já jsem dělala pomazánku z č. řepy s česnekem a také mám moc chutnala. Tvoji také určitě vyzkouším. Řepu máme rádi. Posílám Ti odkaz na moji pomazánku: http://babciny-recepty.blog.cz/1201/pomazanka-z-cervene-repy
    Zdravím a přeji pohodový víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka, dakujem . Idem robit kuk na tu tvoju. Zdravim a aj tebe pekny vikend. Ada

      Odstrániť
  6. fiiha, akú má krásnu farbu, už len pre ňu vyskúšam, a budem veriť, že mi bude chutiť (bo neľúbim cviklu) a isto mi bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, ak nelubis cviklu, tak to potom nie je pre teba prave najvhodnejsi recept -:))).

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)