utorok 26. júna 2012

Pecena cvikla II.


Cvikla je v nasej rodine velmi oblubena. Z detstva si pamatam, ze najviac sme robili uvarenu , nastruhanu na jemnu kasu a ochutenu octom a  riadnou davkou chrenu. Babicka este pridala aj uvarenu cukrovu repu. Dodnes som neprisla nato, ci to bolo kvoli chuti alebo aby zvacsila mnozstvo cvikly:))).  Tak tato verzia u mna stale vedie. Pred istym casom vsak som podla Evky (evitchka) z MMB skusila pecenu cviklu. Velmi bola chutna a nejako som si zamilovala aj takto upravenu cviklu. Dnes vam ponukam trochu inu verziu, ale rovnako velmi  chutnu. Trochu som "dozdobila"  kvoli farebnosti mrkvou z  hovadzej polievky. Tento krok mozete uplne vynechat.  Cvikla bola nadherne prevonana od cesnaku a marinada urobila tiez svoje. Takze:


Ingrediencie:

cvikla - 5 stredne velkych hlaviciek
marinada:
2 PL olivoveho oleja
1-2 PL balzamikoveho  octu
bylinkova sol, cerstve, mlete cierne korenie
dalej:
kmin
4-5 strucikov cesnaku (neolupaneho)
2-3 hlavky cervenej cibule

Postup:
cviklu uvarime, ocistime a prezeme na stvrtky. Pripravime marinadu. Do oleja pridame balzamikovy ocot, bylinkovu sol a korenie. Premiesame a polejeme marinadou pripravenu cviklu.Cviklu s marinadou dobre premiesame a nechame cviklu  postat v marinade. Pripravime cibulu a cesnak. Marinovanu cviklu premiestnime do zapekacej misky,posypeme kminom a pridame osupanu, na stvrtky pokrajanu cervenu cibulu a cesnak v supke. Prikryjeme alobalom a dame piect do rury   na 30 minut, potom odkryjeme a este nechame dopiect 10 minut. Na poslednych desat minut som este pridala na mensie kusky pokrajanu mrkvu z hvadzej polievky. Tento krok mozno vynechat. Na chuti to nic nezmeni a je to len kvoli farebnosti podavanej prilohy z pecenej cvikly.    









Dobru chut!

5 komentárov:

  1. mňam, cviklu môžem v akejkoľvek podobe, ja doma často robievam cviklu zapečenú v alobale s troškou olivového oleja a len s cesnakom a štipkou morskej soli. úplne jednoduché jedlo a vynikajúca príloha :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, aj ja milujem pecenu zeleninu, roznu, a este k tomu namarinovanu :-) cvikla je fajn.. si mi spravila chute

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrianka cviklicka v tvojom podani vyzera uzasne chutne, hned by som sa na nu vrhla, keby som blizsie :) Vdaka za pripomenutie, daaavno som nerobila...papa, Evitchka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takhle pecenou bych mohla jakoukoliv zeleninu :) S mrkvi to vypada hezky barevne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka, upecene a hned aj zjedene....co dodat...VYBORNEEEE !!!!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)