nedeľa 5. augusta 2012

Cviklova zmrzlina, Beetroot ice cream






Jedli ste uz cviklovu  zmrzlinu? Ze nie? Najvyssi cas vyskusat! Pre mna, milovnicku cvikle a aj zmrzliny je to dva v jednom:). Zahliadla som tuto zvlastnu zmrzlinu v telke, v programe- Jaro na chalupe... Nestihla som si ho poznacit, ale vdaka goooglu nasla som to, co som potrebovala  a sla som dotoho. Nelutujem. Mozno, nabuduce pridam menej cokolady , respektive ju vynecham uplne. Priprava je nenarocna a zvladnete ju aj bez zmrzlinovaca. Ved ani ja ho nemam. Velmi mi chutila, bola to tak zvlastna, zaujimava a nova chut. Ved kombinacia cvikly a cokolady bola osobne pre mna novinkou. Tak preco by ste neskusili aj vy?....
Ingrediencie:

300 g uvarenej , ocistenej cvikly
4 zltky
100 g cukru (krupica)
1 slahackova smotana  (250 ml)
250 ml mlieka
100 g horkej cokolady

Postup:
Vajcia a cukor slahat dopenista.Do hrnca si dame 150 ml mlieka a smotanu. Zahrejeme, ale nevarime.  Za staleho slahania pridame zohriatu smotanu s mliekom  k naslahanym vajciam. Celu zmes vratime do hrnca a varime na miernom ohni, kym nam krem zacne tuhnut. Odstavime z ohna, prelejeme do cistej misy a nechame vychladnut za obcasneho miesania, aby sa neutvorila koza. Rozpustime cokoladu nad parou. Uvarenu repu ocistime a rozmixujeme so 100 ml mlieka na kasu. Cviklove pyre spojime s vajecnou zmesou, preslahame a nakoniec pridame rozpustenu cokoladu. Opat preslahame a odlozime do uzatvaratelnej nadoby do mraznicky. Raz za hodinu zmrzlinu premiesame, najlepsie vidlickou, aby sa neutvorili krystaliky ladu. Opakujem aspon 4 krat. No a potom uz len si pochutnavame na tejto nezvycajnej zmrzline. Prajem dobru chut!













8 komentárov:

  1. toto musi byt super!! velmi pekny, zaujimavy recept Adka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miska velmi sa tesim, ze ta zaujal:))) ano aj mne sa velmi zapacil a po skusenostiach so S mores cupcakes sa vytesujem, ze som sa v nom nesklamala:)))

      Odstrániť
    2. Adrika vyborna!!! Dakujem velmi pekne za recept, urcite si to zopakujeme :)

      Odstrániť
  2. O této příchuti slyším poprvé. Sice nevím, co by na to řekla rodina, kdybych ji udělala, ale za sebe říkám ano. V těchto horkých dne přijde vhod.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Martinka ved aj ja:)))) Neklamalo ma to... dokonca aj mojmu konzervativcovi chutila:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hmm,tak toto musi byt kazdopadne zaujiiimavaa chut ..chcela by som vyskusat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matka velmi zaujimava:) je tam citit aj cviklu aj cokinu... mozno z tej cokiny by som trochu ubrala...:)))

      Odstrániť
  5. Tak to musím vyzkoušet! Letos mě domácí příprava zmrzlin (taky bez zmrzlinovače) strašně chytla, takže ji určitě vyzkouším! V mrazáku už je stejně jen meruňkový sorbet s chilli, čokoládová s karamelizovanými banány a švestkovo-jogurtová s karamelizovanými mandlemi jsou už snězené a tahle vypadá skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)