sobota 29. decembra 2012

Ischelske torticky


Opat jedna klasika, ktora nesklame....

Ingrediencie:
350 g hladkej muky
120 g praskoveho cukru
100 g mletych orechov
2 PL kakaa
1/2 KL mletej skorice
1 zltok
220 g masla

 Plnka:
100 masla
100 g mletych orechov
120 g praskoveho cukru
2-3 PL marhuloveho dzemu ( jemny, bez kuskov ovocia)
na dochutenie rum alebo esencia

Cokoladova poleva:
150 - 200 g cokolady
1-2 KL oleja

Postup:
Zo surovin spracujeme cesto,zabalime do folie a nechame v chladnicke odpocinut aspon 1/2 hodinu. Potom rozvalkame na hrubku 2-3 mm a vykrajovatkom o priemere3-4cm vykrajujeme male kolieska. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C asi 7-8 minut. Vychladnute kolieska zliepame kremom a namacame v cokoladovej poleve. Vrch zdobime polovicou lupanej mandle. Chutia lepsie, ked postoja a cesto " sa napije" od kremu.

Krem:
maslo s cukrom naslahame,  primiesame vsetky ostatne  ingrediencie a pomocou cukrarenskeho vrecka nanesieme na upecene, vychladnute kolieska. Krem prikryjeme dalsim kolieskom a namacame v cokolade.

3 komentáre:

  1. Poznám recept a robievam, veľmi chutné kolieska. Adrianka, máš ich pekné.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. zdravim vas, vobec mi ti neslo spojit, musela som pridat maslo , normalne sa desim ci mi to pojde vyvalkat :-) nie som neskusena kucharka ale tento recept ma potrapil snad to dobre dopadne -)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem cim to je, ale aj mne sa niekedy stane, ze velakrat odskusany recept a nevyjde tak, ako x krat predtym. Mne ked sa cesto drobi alebo nechce spojit tak pridam zltko alebo viacej tuku ako ste to urobili vy. Dufam, ze nakoniec vsekto dobre dopadne :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)