Aloo Gobi som jedla prvykrat v pred tromi rokmi v jednej indickej restauracii na Guernsey. Velmi som si toto jedlo oblubila. Odvtedy som ho jedla uz niekolkokrat. Nie je to nic ine ako na malom mnozstve oleja orestovany karfiol so zemiakmi. Samozrejme dochutene roznymi koreninami indickej kuchyne, ale co je najdolezitejsie, aby boli koreniny pridane v spravnom pomere. Skusala som aj doma pripravit niekolkokrat toto jedlo, ale nikdy to nebolo to prave orechove. Az som nasla u Misky na jej blogu ten spravny recept. Aloo Gobi sa podava ako zeleninova priloha k indickym jedlam. Kedze je toto jedlo velmi syte, ja som si to urobila ako hlavne jedlo a k tomu cerstvy salat. Jedlo je vhodne aj pre vegetarianov.......
Ingrediencie:
1 stredne velky karfiol
2 velke zemiaky
1 velka cervena cibula
1/2 KL struhaneho zazvoru ( ja som pouzila praskovy)
3-4 struciky prelisovaneho cesnaku
olej
1/3 KL kurkumy
1/2 KL paliveho cilli korenia
1/2 KL mleteho koriandra
1/3 KL drvenej tmavej rimskej rasce
1/2 KL garam masala
150 - 200 ml vody na dusenie
hrst nasekanej cerstvej koriandrovej vnate
sol
Postup:
Na velmi malom mnozstve oleja osmahneme cibulu. Pridame zazvor, cesnak. Premiesame a pridame na mensie ruzicky rozobrany karfiol a ocistene na kocky pokrajane zemiaky. Dobre premiesame, podlejeme malinkym mnozstvom vody a dusime prikryte cca 10 minut. Vodu pridavame len v minimalnych mnozstvach. Hotove jedlo je bez stavy.
Pridame kurkumu, chilli, koriander, rimsku rascu, garam masalu, sol podla chuti. Znovu podlejeme malinkym mnozstvom vody a dodusime do makka.
Ked mame karfiol a zemiaky makke posypeme posekanym koriandrom a odstavime. Mozeme podavat aj teple aj studene, samostatne alebo ako prilohu. Dobru chut !
Namiii! Krasne fotky Adrika.
OdpovedaťOdstrániťVyzerá to veľmi dobre. Takéto jedlá mám rada. Jednoduché a stojí to všetko na koreniach a správnom dochutení. Mäso nejem veľmi často, takže veľmi oceňujem. Vďaka.
OdpovedaťOdstrániťJsem ráda, že jsem tento blog objevila, a už vím co budu zítra vařit.
OdpovedaťOdstrániť