piatok 25. októbra 2013
Baklazanovo-cicerova panvica
Dnes nieco jednoduche, bezmasite. Jednoducha priprava, vsetko v jednej panvici. Recept je z anglickych novin SUN. Velmi sa mi paci chutovo a paci sa mi aj jeho nenarocna priprava. Baklazan, paradajky, susene marhule, cicer a k tomu vhodny mix korenin poskytnu skvely chutovy zazitok. Snad oslovi aj niekoho z vas. Nech sa paci tu je recept.....
Ingrediencie:
pre 4 osoby
2 vacsie baklazany
1 cibula
3-4 struciky prelisovaneho cesnaku
2 PL oleja
1 KL mleteho zazvoru ( praskovy)
1 KL rimskej rasce
1 KL mleteho koriandru ( praskovy)
1/2 KL mletej skorice
200 g susenych marhul
400 g paradajok ( z konzervy)
300-400 ml zeleninoveho vyvaru
400 g ciceru ( z konzervy)
1 PL posekanej koriandrovej vnate (prip. petrzlenovej )
2 PL mandlovych platkov na posypanie
sol podla chuti
Postup:
Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu. Pridame prelisovany cesnak.Kratko porestujeme a pridame umyty, osuseny na kocky pokrajany baklazan. Pridame koreniny,premiesame a asi 5 minut orestujeme. Pridame nadrobno pokrajane susene marhule, paradajky z konzervy (aj so stavou), podlejeme zeleninovym vyvarom a na miernom ohni podusime asi 30 minut. Potom pridame scedeny cicer a dusime este asi 15 minut. Nakoniec primiesame pokrajanu koriandrovu vnat,( u mna aj trochu petrzlenovej vnate aj jarnej cibulkovej vnate) premiesame a odstavime z ohna. Pred podavanim posypeme platkami mandli. Mozeme podavat s chlebom alebo ryzou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Skusali sme a vyborny receptik to je :)
OdpovedaťOdstrániťSkvelý recept. Milujem cícer skvelá kombinácia. Odporúčam!!!
OdpovedaťOdstrániťNeskutočná lahôdka, taká kombinácia ingrediencií by ma nenapadla. Vďaka.
OdpovedaťOdstrániť