sobota 13. septembra 2014

Mini brownie kolaciky






 Tieto mini brownie kolaciky su vyzorom velmi podobne muffinam. Ide vlastne brownie ( silno cokoladove cesto s malym mnozstvom masla a muky) s jemnym  maslovym piskotovy vrskom. Su to chutne mini kolaciky a so salkou caju ci kavy si na nich pochutnaju mali aj velki. Nie je to nic zlozite a predsa trochu ine na ake sme zvyknuti. Som rada, ze som ich vyskusala a urcite ich budem robit aj v buducnosti. Mozem ich vrele odporucit aj vam.. Vyskusajte, verim, ze si ich rovnako zamilujtete ako aj ja.

Ingrediencie:
rozpis je na 12 kolacikov

Brownie:

150 g horkej cokolady
50 g masla
50 g tmaveho cukru
1 vajce
35 g polohrubej muky

Maslove cesto:

120 g masla
100 g praskoveho cukru
2 vajcia
120 g polohrubej muky
2 g prasku do peciva (1/4 KL)
50 ml mlieka

Postup:
Formu na muffiny jemne potrieme olejom a odlozime bokom. Ruru predhrejeme na 180 stupnov C.
Cokoladu s maslom roztopime nad parou. Mierne ochladime a vmiesame cukor. Potom pridame vajce a miesame kym je hmotna kompaktna. Nakoniec vmiesame muku. Cokoladove cesto rodelime na  12 rovnakych casti  do muffinovej formy. Zhruba 1 kopcovita PL  cesta do kazdej jamky. Dame do vyhriatej rury  a predpecieme asi 5-7 minut. Vyberieme  cesto a nechame ochladit. 
Medzitym si pripravime maslove cesto. Maslo s cukrom vymiesame dopenista. Pridame po jedno vajcia. Zakazdym dobre preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec do masloveho cesta pridame mlieko a opat dobre premiesame. Navrstvime na upecene brownie cesto asi do 3/4 formy a dame piect. Pecieme pri 180 stupnoch C asi 15-20 minut. Vrch mozno zdobit podla lubovole alebo ich nechat iba neozdobene. Prajem vam dobru chut!

5 komentárov:

  1. Kolaciky su vyborne, hlavne ku kave :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Huhuhu Adriana nemam slovo ale strasne chut co tady vidim musim slintat posilam Pa Karin

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nedávno jsem pekla klasické brownies, dovnitř jsem nakrájela bílou čokoládu a navrch dala lentilky... ale hned bych si dala tyto tvoje, vypadají úžasně!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No podľa mňa trošku pracnejšie ale vyzerajú tak chutne, že by som si hneď siahla aspoň po troch naraz :-)) Možno raz na nich príde, odkladam.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)