Na tieto Darinkine Lahodne Margot rezy som sa chystala uz velmi davno. Boli sme doma na Slovensku na kratkej dovolenke a doniesla som si Margot cokoladu so zamerom, ze uz konecne vyskusam tento zakusok. Lenze v tom zhone som na ostatne potrebne prisady akosi pozabudla a tak som si bola nutena recept upravit. Namiesto kokosoveho pudingu som pouzila klasicky vanilkovy a na dochutenie tvarohu som pouzila bananovy Nesquick. Zelatinovy stuzovac som nahradila platkovou zelatinou. Mozem konstatovat, ze Margotka v kombinacii s bananovou chutou bola vyborna.
Ingrediencie:
rozpis na plech 40x30cm
piskota:
6 vajec
220 g polohrubej muky
20 g kakaa
200 g krystaloveho cukru
6 PL vlaznej vody
6 PL oleja
1KL prasku do peciva
stipka soli
marhulovy dzem na potretie piskoty
1. krem:
250 g makkeho tvarohu
250 g mascarpone
6-8 PL bananoveho prasku Nesquick od Nestle
1 vanilkovy puding
400 ml mlieka
3 PL krystaloveho cukru
1 vanilkovy cukor (pripdne KL vanilkoveho extraktu)
4 ks platkovej zelatiny
2. krem:
500 g makkeho tvarohu
250 ml slahackovej smotany
100 g Margot cokolady
4 ks platkovej zelatiny
2-3 PL praskoveho cukru ( podla chuti)
Na ozdobu:
100 g Margot cokolady
Postup:
Bielka vyslahame so stipkou soli. Postupne vslahame cukor. Pridame zltka, preslahame. Postupne pridavame vodu a olej a zakazdym dobre preslahame. Nakoniec rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva.
Vylejeme cesto na plech vylozeny papierom na pecenie. Pecieme pri teplote 180 stupnopv C asi 17-20 minut. Vyberieme z rury a nechame vychladnut.. Stiahneme papier z piskoty. Piskotu vratime spat do plechu a potrieme marhulovym dzemom.
Pripravime 1.krem:
Z mlieka a pudingoveho prasku uvarime husty puding. Ked je puding uvareny, pridame cukor a premiesame, kym sa cukor v horucom pudingu neroztopi. Zelatinu namocime v studenej vode asi 10 minut, kym zmakne. Vyzmykame ju a pridame do horuceho pudingu. Miesame , kym sa zelatina rozpusti.Tvaroh dobre vymiesame, ak je potrebne rozmixujeme dohladka. Pridame mascarpone, vanilkovy cukor, prip. vanilkovy extrakt a bananovy Nesquick. Dobre vymiesame spolu. Nakoniec po castiach vslahame mierne ochladeny puding. Krem natrieme na piskotu potretu dzemom a odlozime do chladnicky.
Pripravime 2. krem:
Zelatinu namocime do studenej vody na cca 10 minut. Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom. Ak je potrebne, dobre vymixujeme, aby bol hladky. Zo slahackovej smotany odoberieme do maleho kastrolika asi 5-6 PL. Zahrejeme ju na teplo ( nevarime!) a pridame vyzmykane zelatinove platky a miesame, kym sa zelatina rozpusti. Za staleho miesania vslahame rozpustenu zelatinu do tvarohu. Dobre preslahame, nech sa zelatina dostane rovnomerne do celej masy.
Slahackovu smotanu vyslahame a pridame ju k tvarohu. Nahrubo nastruhame 100g Margot cokolady a jemne ju zamiesame do masy. Tento margotovy krem natrieme na bananovy krem. Na vrch postruhame druhu Margot cokoladu a odlozime do chladnicky stuhnut. Zkusok uskladnujeme v chladnicke.
Ahoj chcela by som ta pozvat na moju giveaway budem rada ak sa zapojiš ��
OdpovedaťOdstrániťhttp://alexxiewstyle.blogspot.sk/2015/08/letna-giveaway.html?m=1
Ahoj chcela by som ta pozvat na moju giveaway budem rada ak sa zapojiš ��
OdpovedaťOdstrániťhttp://alexxiewstyle.blogspot.sk/2015/08/letna-giveaway.html?m=1
Aďka, krásny zákusok a tiež aj fotky....srdečne pozdravujem :)
OdpovedaťOdstrániťMargotku mám veľmi rada a tak určite by mi chutil aj zákusok, škoda, že nie si bližšie, lebo mne sa nechce v horúčavách piecť....čakám na dážď :))
Ty vypadají úžasně! Radka
OdpovedaťOdstrániť