sobota 16. apríla 2016

Nutella-Amaretto guľky





Dnes vam prinasam recept na jednoduche , vyborne nutellovo-amarettove gulky. Kedze som ich robila na Velku noc, su nazdobene ako zajacikovia. Samozrejme , ak si ich budete robit mimo velkonocneho obdobia, staci ak ich obalite v mletych orechoch, mandliach , ci kokose. Ak robite aj pre deticky namiesto Amaretta doporucujem pridat napr. trochu pomarancoveho dzusu. Ja si myslim, ze tieto gulky by mali ostat pre dospelych lebo ta kombinacia chuti Nutelly a Amaretta je naozaj vyborna. Gulky v chladnicke v doze vydrzia cca tyzden, samozrejme, ak ich nasi drahi clenovia rodiny nestihnu skonzumovat skor. 
Ingrediencie:
400 g maslovych susienok ( prip. detske piskoty)
400 g Nutelly
100 g zmaknuteho masla
3 PL kakaa
4 - 6 PL  Amaretta ( pridavame postupne, aby nebola zmes riedka)
100 g mletych orechov  ( lieskovce, vlasske orechy alebo mandle)

Na obalovanie:
podla chuti mlete orechy alebo struhany kokos

Na zajacikov: mandlove lupienky na usi, cervene bonbony na nos, coko chipsy na oci.


Postup:
Susienky pomelieme, (postruhame) najemno. Pridame ostatne ingrediencie a zo vzniknutej masy robime gulky. Obalime podla chuti (mlete orechy, mandle, struhany kokos atd.) Ulozime do papierovych kosickov. Pre velkonocny cas nazdobime do podoby zajacikov.


2 komentáre:

  1. Woooou Aďka u teba je stále toľko všakovakých dobrôt...tieto guľky skúsim. A fotky ako od profesionala, veľmi rada sa tu zastavujem a okukávam. Pekný nový týždeň prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Merry rada ta tu vidim. Aj ja zase chodim nasavat tu krasu , ktoru mas u seba doma . Obdivujem tvoju sikovnost , vzdy dokazes niecim zaujat, Dkujem za navstevu aj za mily komentarik :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)