streda 28. decembra 2016

Pomarančové hviezdičky





Prinasam vam dalsi recept z mojho tohtorocneho vianocneho pecenia. Hviezdicky prevonane pomarancom. Mam rada tie drobne vianocne cukrovinky. Su  nase tradicne, slovenske. Kazdy rok peciem klasiku, ale vzdy skusim nieco nove. Tieto pomarancove hviezdicky su velmi chutne a aj pekne vyzeraju. Ja som zvolila jednoduchu  ozdobu, ale fantazii sa medze nekladu.
Ingrendiencie:

cesto:
300 g hladkej muky
170 g masla
100 g praskoveho cukru
1 vajce
kora z jedneho pomaranca
3-4 PL pomarncovej stavy
1 vanilkovy cukor
stipka soli

okrem toho:
cca 120 -150 g bielej cokolady
kandizovany pomaranc prip. zele cukriky
pomarancovy dzem  (ak nemate moze byt aj marhulovy)

Postup:
Zo vsetkych  surovin zhnetieme cesto a  zabalime do folie. Odlozime do chladnicky aspon na hodinu. Vyvalkame na hrubku  2-3 mm a vykrajujeme hviezdicky. Pecieme  pri teplote 175 stupnov C  na plechu vylozenom papierom na pecenie asi 8 minut. Polovicu vychladnutych hviezdiciek namocime v rozpustenej cokolade a ozdobime kandizovanym pomarancom alebo zele pomarancovym cukrikom. Ked poleva stuhne zbytok hviezdiciek potrieme dzemom a prilepime cokoladovu hviezdicku. Skladujeme na chladnejsom mieste. 


3 komentáre:

  1. Skúšala som k minuloročným Vianociam a určite urobím zasa. Namiesto čokolády som použila pomarančovú polevu (pomarančová šťava a pr.cukor) a boli famózne. Po natretí polevy a zlepení zmäkli hneď do druhého dňa. Výborné!

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)