nedeľa 29. januára 2012

Kosicky so sampinonovou plnkou

Pamatam si, ze ako dieta som listkove cesto velmi nemusela. Teraz ho mam  velmi rada . Mozem spokojne vyhlasit, ze ho dokonca milujem.  Mozno som si ho oblubila preto, ze sa da pripravit aj nasladko aj naslano a to na tisic roznych sposobov.. Jednym z mojich oblubenych sposobov je priprava plnenych kosickov. Uz som ich piekla na niekolko sposobov. Napriklad tieto alebo aj tieto. Kosicky so sampinonovou plnkou su vsak absolutnou delikatesou v tejto kategorii. Potvrdil to aj moj drahy, ked uz po prvom suste ma suril, nech uz rychlo fotim lebo on chce jest:)))) Tak toto uz dalsi komentar nepotrebuje.:))))

Ingrediencie:
500 g listkoveho cesta
1 kysla smotana
3 vajcia
1 cibula
250 g sampinonov
50 g udeneho bociku ( ja som pouzila Pancettu )
1 PL nasekanej zelenej pazitky
1 PL nasekaneho zeleneho petrzlenu
sol, mlete korenie

Postup: sampinony pokrajame na mensie kusky. Cibulu na kocky a bocik na tenke pasiky. Na panvici osmahneme cibulu s udenym bocikom, pridame sampinony a spolu podusime cca 10 minut. Osolime, okorenime a odstavime z ohna. Smotanu vymiesame s vajciami, pridame ochladenu sampinonovu zmes , pazitku a petrzlenovu vnat. Ak je potrebne, este dochutime solou a korenim. Listkove cesto vyvalkame na hrubku cca 3 mm a vykrojime kolieska, ktore dame do mufinkovej formy a naplnime ich pripravenou masou. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 - 25 minut dozlatista.








     
                                                       Prajem vam dobru chut!

13 komentárov:

  1. paaani mnaaaaam.... :) tak tieto kosiky vyzeraju uzasne...a je to tak jednoduche...:) dakujem za super napad a radu, dnes urcite vyskusam, lebo s listkovym cestom som ja velka kamaratka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerajú božsky. Často rozmýšľam nad tým, ako ináč spracovať šampińóny. Ďakujem za recept!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. oooch tak to teda hej!!! výborné!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasne a urcite aj chutne, az mi slinky tecu! :)mnam! skvely napad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jaj, lístkové cesto : ( ešte som sa nenaučila robiť, dnes sme robili bezlepkovú štrudlu, takmer som ju hodila do koša, muž to dokončoval, ja som nemala nervy ....rozmýšlam či by sa dalo nahradiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adrika,dakujem za dalsi paradny chutovkovy tip..vdaka tebe som opat bohatsia o napad,s cim pohostit navstevy:))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aďka, mmmmm, dala by som si...mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vypadají úžasně, určitě je vyzkouším. Také máme v oblibě listové těsto.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ty jsou uzasne :) Ja z listkoveho testa delavam pasticky, ktere pak za studena plnime pomazankami a taky jsou velmi jedle :) Libi se mi to peceni ve forme na muffiny, budem muset vyzkouset.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Adrianka..vyskusane...mnamozne...nestihla som ani fotky spravit, len sa za nimi zaprasilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Adri, často chodím na Tvůj blog. Doufám, že Ti nebude vadit, že jsem si přidala odkaz na Tvůj blog, do svých Oblíbených stránek. Díky Iva

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)