Kavova rolada nepecena. Krem z Philadelphie a kavy, zjemneny pridanim Baileysu. Dnes iba taka rychlovka, ale obcas je dobre mat poruke aj takyto jednoduchy dezert. Milovnici kavy si rozhodne pridu na svoje. Na pripravu nenarocny dezert je vhodny aj pre zacinajuce gazdinky. Myslim, ze vizualne vyzera celkom dobre, no hlavne je to, ze sme sa vela nenarobili ( teda ja :) ) a dobre sme si pomaskrtili.
Ingrediencie:
28 ks detskych piskot - dlhych
200 g Philadelphie ( Philadelphia je kremovy syr, konzistenciou podobny ako Mascarpone)
100 g praskoveho cukru
2-3 PL Cappucino s vanilkovou prichutou
2-3 PL Baileysu (liker kremovy)
250 ml slahackovej smotany
na namacanie:
3-4 PL Cappucino s vanilkovou prichutou
1 KL nescafe
150 ml prevarenej vody
na posyp:
kakao
Postup:
Philadelphiu vymiesame s cukrom, pridame Cappucino, Baileys a vymiesame dohladka. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha . Vyslahanu slahacku opatrne vmiesame do Philadelphie. Cappucino a nescafe zmiesame a zalejeme prevarenou vodou . Nechame ochladit. Roprestrieme si alobal na dlzku tak, aby sa nam tam zmestilo 24 kusov piskot tj. 6x4 ( na sirku 6 kusov a na dlzku 4 kusy. Cize dostaneme obldznik 6x4 tj. 24 piskot. Piskoty iba jemne, z nepocukrovnej strany namocime do ochladenoho kavoveho mixu. Ukladame na alobal namocenou stranou smerom hore. Na piskoty opatrne rozotrieme krem a pomocou alobalu ( od stredu ruky podlozime pod alobal, dlanami smerom nahor) zacneme stacat do tvaru rolady. Ked uz mame takmer stocene, na vrch dolozime 7 piskotu, v styroch radoch, takze celkov pouzijeme 28 piskot. Stocime alobal na pevno na oboch koncoch . Dostaneme sulkok ako keby sme mali salamu. Prelozime na tacku tak, aby ten poledny dokladany rad piskot bol naspodku. Jemnym utlacenim dlani ( ak je to potrebne) dotvarujeme sulok na okruhlo a odlozime do chladnicky stuhnut. Doporucujem krajat pilkovym nozom. Pred podavanim husto posypeme cez sitko kakaom.
Doplnam dnes 23.9.2013....niesla som do prace kostovku a nevedeli si vynachvalit, takze vrele doporucujem vyskusat. Rolada nie je na dlhsie skladovanie, kedze piskoty lahko nasakuju vlhkost.
Dobry vecer Andrejka,
OdpovedaťOdstrániťmyslite, ze by sa tam dalo pouzit i Mascarpone? Totiz, raz som Philadelfiu pouzila do red velvet torticky a zdal sa mi tento syr doslana (podotykam, ze bol neochuteny).
Ja mám rada tú mierne slankavú príchuť, cukor to vyrovná, toho by som sa nebála, ale každý máme iné chute... Pokiaľ použiješ mascarpone, asi treba ešte menej namočiť piškóty.
OdstrániťIvkaz ano da sa, en Mascarpone je velmi citlive, takze v zidno pripade neslahat mixerom, ale iba rucne miesat....Philadelphia nie je slana a ide tam aj trosku cukru a kavy, likeru, takze chut bola tak akurat ... :)
OdpovedaťOdstrániťdobry,ay na to,ze nevim co je Philadelphia...
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, Philadelphia je kremovy syr, konzistenciou podobny ako napr. Mascarpone. Je ho dostat kupit aj na Slovensku. Dakujem za navstevu a pekny den zelam
OdstrániťAhoj Adriane este neco noveho njamka supr a 100% moc chutna .zdravim tebe posilam hezky den Karin
OdpovedaťOdstrániťMila Karin, dakujem si moc mila :)
Odstrániťto capucino a nescafe zalejeme spolu, alebo osobitne? a polievame piškóty, alebo namáčame?
OdpovedaťOdstrániťzuz, uz som doplnila, viacej rozpisala, tak hadam to bude jasnejsie :)....iba jemne namacame :) pekny vecer zelam
Odstrániťďakujem. vyzerá krásne, a nechcela by som ho nejako sk... šak vieš :)
OdstrániťAdka,ani nevies,ako si mi prisla vhod s tymto receptikom :) na zajtra cakam necakanu navstevu a nevedela som ,co pripravit,tak toto nam veru dobre padne ku kavicke a klebeteniu :) dakujeeem a opat chvalim kraaaasne fotecky :)
OdpovedaťOdstrániťJaaaaaaaj Martinka ako si ma len potesila :)...pisala som ti spravu :)...a dakujem :)
OdstrániťMilá Adrianko, to vypadá úžasně. Já tyto nepečené dezerty miluji a tak ten tvůj recept brzy vyzkouším. Skoro vše mám nakoupené, už jen Philadelfii a jde se na to... Moc děkuji za inspiraci
OdpovedaťOdstrániťMila AnnyDuchy, tesim sa velmi....jednoduche a mnam..... take predsa mame radi :)....verim, ze neolutujes , ked vyskusas :)
Odstrániťvyzkouším na nejbližší příležitosti :) jen philadelfii nahrazuji lučinou..
OdpovedaťOdstrániť:)
OdstrániťVeľmi sa mi to páči. Je to jednoduché, ale vôbec mu to neuberá na zaujímavosti a kráse. Naopak, sú tam samé dobré veci a výsledok je zaujímavý a efektný. Viem si živo predstaviť výslednú chuť, len žiaľ, si ju nemôžem doprať. :( som bezlepkáčiková, takže, príliš veľa pšenice... Tak som sa aspoň pokochala. Krásne si to naaranžovala a zelený mlynček je fešák.
OdpovedaťOdstrániťkeby si si urobila vlastnú piškótu - bezkepkáčsku - tak by to šlo,nie? ja viem, že to nebude celkom toto ... ale za pokus by to možno stálo
Odstrániťneviem, nemam skusenosti...podla mna ak ide iba o plnku da sa pouzit do akejkolvek rolady
OdstrániťTohle je úžasný a přitom celkem jednoduchý recept, vypadá to skvěle :) budu to muset vyzkoušet, už toho mám v merku od tebe moc :)
OdpovedaťOdstrániťano Meg, presne ako pises jednoduche a vzhladne...a ja dodavam este: chutne :)...dakujem
Odstrániťmusím ti napísať tu ako sme v práci slintali nad touto lakocinkou, ja, Zuzka, Denisa a Aďa - tie dve posledné nepekárky. Denisa má narodky 27.10. a už dva týždne rieši, čo nám donesie do roboty, lebo vie že mňa neuspokojí s kupovanými koláčmi. Táto roládky sa jej zdla, že ju zvládne, tak som jej začala vysvetľovať polopatisticky ako naňu. pecka prišla, keď sa opýtala, že keď ro zroluje, tak ten alobal bude vo vnútri rolády, keď to konečne pochopila, tak hrdo zahlásila, že , keď to to dokázala ona ( to ako ty ), tak to dokážem aj ja ( Denisa ) . No nemusím ti hovoriť aký rehot sme dali...ale už sa teším keď ho donesie.
OdpovedaťOdstrániťtak hlásim, že Denisa nesklamala, v pondelok sme mali tú česť ochutnať tento delikátny zákusok z jej kuchyne a bol fantastický, len sme skonštatovali, že mala urobiť každému jednu celú porciu...........:)
Odstrániťa ešte som zabudla, poslala som ti aj fotku, aby si videla ako sa jej podaril
Odstrániťskúsila som, je skvelý. použila som lučinu a nemal chybu. robila som ho v sobotu večer, a jedli sme ho v nedeľu poobede - bol taký akurát zmäknutý. mňamiky!
OdpovedaťOdstrániťhm..ukladám si jednoznačne...nepečené strašne rada robím...A ked budem robiť pre môjho , tak tam do stredu strčím nejaké ovocie, on také ľúbi:)
OdpovedaťOdstrániťukladám určite, takéto ľubim.. Ked budem robiť pre môjho, tak tam strčím ovocie, tak to má rád :)
OdpovedaťOdstrániťhttp://ala-piecze.blogspot.com/2015/02/rolada-ala-tiramisu.html
OdpovedaťOdstrániť