nedeľa 10. augusta 2014

Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa





Nie kazdy ma rad kominaciu masa a ovocia, ale ja to milujem.  Dokonca aj moj manzel, ktory je dost konzervativny, co sa tyka  chuti a roznych netradicnych kombinacii surovin, pochvalil  salat a pochutil si na tejto novinke v nasom jedalnicku. Zeleny mix salatu , prosciutto, mozzarella a zvlastnostou je grilovana broskyna. Broskyne pouzijte stredne zrele. Jednoducha zalievka z olivoveho oleja, medu a balzamikoveho octu.  Naozaj velmi jednoduche. Ide len o to, ze jednotlive suroviny su dobre nakombinovane. Podavala som to s hriankou. Salat je dost syty a v lete nahradi aj lahky obed.



Ingrediencie:
60 - 100 g mix zeleneho salatu ( rukola, baby spenat, bazalka a pod. -podla chuti)
100 g prosciutta
125 g mozzarelly Di Bufala Campana
2ks  broskyne
25 ml oleja ( na potretie broskyn)
cerstve mlete korenie

Zalievka:
50 ml olivoveho oleja
2 KL medu
20 ml balzamikoveho octu

Postup: 
Broskyne umyjeme, osusime  a pokrajame na osminky. Potrieme jemne olejom a ugrilujeme ich na grilovacej panvici 3-4 minuty. Odlozime bokom. Urobime si zalievku. Vsetky uvedene suroviny na zalievku dobre premiesame. Na tanier ulozime salat, prosciutto, ugrilovane broskyne. Mozzarellu natrhame na mensie kusky a pridame k salatu. Pokvapkame zalievkou a vrch poprasime cerstvym mletym korenim.

Poznamka:
Zalievky sa dost zvysilo, doporucujem urobit z polovicnej davky.





8 komentárov:

  1. ja to tiež milujem :-) vynikajúce :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jaký používáte fotoaparát? Děkuji.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrika, viem si predstaviť tú chuť, šalát je určite skvelý. A mala si výborný nápad. Všetky suroviny mám v chladničke, tak šalát urobím na večeru. A dúfam, že aj môj konzervatívny manžel nebude proti :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Šalát je skvelý, výborný letný obed :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)