streda 6. augusta 2014

Punčová zmrzlina





Mam velmi rada puncovu zmrzlinu. Nikdy som si vsak nepomyslela, ze ja ju budem raz pripravovat doma. Vdaka   Tanicke  a jej super receptu na puncovu zmrzlinu som som si pripravila tuto skvelu zmrzlinu aj doma. Je chutovo vyborna, jedine, co mi trosku vadilo, ze sa velmi rychlo topi.  Bolo ju preto aj dost tazke nafotit. Je vsak nadherne kremova, bez drobnych krystalikov ladu.  Ako sa vravi, ze nieco za nieco. Nadovazok  k jej vyrobe nie je potrebny zmrzlinovac.  Ma lahodnu chut a je jemne ruzovej farby. Neprifarbovala som ju. Jemny ruzovy nadych ziskala od pridaneho dzemu. Prijemne osviezenie na letne horuce dni.........
Ingrediencie:

3 vajcia (cerstve)
6 PL cukru
250 ml slahackovej smotany
1 PL jahodoveho dzemu  (zarovnana lyzica)
2 PL marhuloveho dzemu (zarovnane lyzice)
50 ml Espresso tea ( sirup)
1/2 KL puncovej aromy ( prip. rum)
50 g hrozienok
cca 100 ml rumu ( na namocenie hrozienok)+trochu puncovej aromy

Postup:
Do rumu , do ktoreho mozeme pridat par kvapiek puncovej aromy, namocime hrozienka na niekolko hodin vopred. Bielka oddelime od zltkov. Z bielkov  vyslahame sneh. Po lyziciach pridavame cukor, zakazdym dobre preslahame. Ked je pena z bielkov tuha, pekne sa leskne a metlicky zanechavaju stopu zaslahame po jednom zltka. Pridame jahodovy dzem a opat preslahame. Dzem dodajte iba zarovnanu lyzicu, aby nebola zmrzlina prilis sladka. Slahackovu smotanu vyslahame a vmiesame do vajickovej peny. Pridame marhulovy dzem a opat dobre preslahame. Nakoniec pridame espresso tea s puncovou aromou a odkvapkane hrozienka a premiesame. Zmrzlinu prelozime do uzatvaratelnej plastovej nadoby a vlozime do mraznicky. Zhruba po troch hodinach zmrzlinu premiesame. Zmrzlina je kremova, netvoria sa v nej ladove krystaliky. Tym , ze nie je velmi tuhej konzistencie, rychlejsie sa topi. Chut je vsak absolutne fantasticka. Som velmi povdacna Tanicke za tento super recept na puncovu zmrzlinu.




4 komentáre:

  1. ...a ja som veľmi rada Adi, že si recept vyskúšala a že si spokojná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Doniesla mi svagrinka z SVK espresso tea a aj puncovu aromu, tak uz nic nestalo v ceste vyskusat ju....urcite ju budem opakovat castejsie, je super....dakijem za receptus :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Často k tobě nakukuji, ale dlouho jsem nepsala komentář. Tvoje recepty jsou skvělé a máš je krásně nafocené. :D Zaujala mně ta zmrzlina, určitě ji vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka dakujem za komentarik aj za navstevu.. verim, ze zmrzlinka nesklame :) ♥

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)