.Lahodna cokoladovo-kokosova torta. Jemna piskota, vyborny kokosovy krem a to vsetko korunovane skvelymi coko-koko bonbonmi od Lindt-u. Cela torta je natreta cokoladovym ganache. Co k tomu viac dodat? Podme sa pozriet ako si ju pripravit.
Ingrediencie:
rozpis na tortu o priemere 24 cm
vsetky suroviny na korpus potrebujeme 3x {pecieme3 korpusy)
2 vajcia
80 g krystaloveho cukru
60 g polohrubej muky
20 g kakaa
1/2 KL prasku do peciva
2 PL vody
2PL oleja
stipka soli
krem:
750 ml mlieka
8-10 PL cukru
225 g struhaneho kokosu
225 g masla
2 vanilkove pudingy
ganache:
200 g kvalitnej horkej cokolady
200 ml slahackovej smotany
okrem toho:
tmavy pikantny dzem ( napr. cucoriedkovy, z ciernych ribezli apod. )
punc na korpus: 1:1 amaretto a voda ( asi 120 ml)
na ozdobu:
2 krabice kokosovych bonbonov Lindt
struhany kokos ale lupienky
Postup:
Bielka vyslahame so stipkou soli. Postupne pridavame cukor. Slahame, kym je pena pekne leskla a cukor sa rozpusti. Zaslahame zltka. Potom vodu a olej. Nakoniec uz len rucne viesame preosiatu muku s praskom do peciva. Dno tortovej fory vylozime papierom na pecenie. Piskotu vylejeme do formy, vyrovname a pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 15-17 minut. Korpusy si mozme upiect aj den vopred.
Krem:
450 ml mlieka s cukrom a kokosom povarime 5-7 minut. Pridame na mensie kusky pokrajane maslo a miesame na miernom ohni, kym sa hmoty nespoja. Vo zvysnom mlieku rozmiesame praskovy puding a vlejeme do kokosovo-maslovej zmesi a kratko povarime, kym puding nezhustne. Krem nechame vychladit
.
Ganache: smotanu privedieme do varu. Odstavime z ohna. Pridame nadrobno nalamanu cokoladu. Miesame, kym je krem krasny hladky. Chladnutim krem tuhne. ak by pri natierani prilis rychlo tuhol, staci nahriat noz ( spatulu) a tak rozotierat krem.
Skladanie torty:
Korpus pokropime puncom. Potrieme tenkou vrstvou dzemu. Potom natrieme polovicu kremu. Prilozime korpus a postupujeme rovnako. Posledny korpus pokropime a potrieme tenkou vrstvou dzemu. Celu tortu potrieme ganache. Ozdobime kokosovymi bonbonmi a platkami kokosu, pripadne podla vlastnej fantazie. Tortu drzime v chladnicke.
Ja kokos milujem a táto torta vyzerá až nebesky dokonale. Mňam na prvý pohľad.
OdpovedaťOdstrániťvyzerá úžasne a určite tak aj chuti. Mnam
OdpovedaťOdstrániťvyzerá úžasne a určite tak aj chuti. Mnam
OdpovedaťOdstrániťStále čakam a teším sa na tvoje recepty Adrika. Sú úžasné, ako aj táto torta :-).
OdpovedaťOdstrániťdakujem )
Odstrániťahoj, chcelaby som vediet, ci bysom mohla upiect ten korpus naraz a potom ho len prekrojit na 3 casti alebo to bude vysoke?
OdpovedaťOdstrániťJanka ano samozrejme, ze sa da upiect aj naraz....ja to peciem na trikratlebo sa mi nikdy nepodari rozkrojit korpus rovnomerne na tri casti :)
Odstrániťja to dam prekrojit manzelovi, on to vie lepsie ako ja co uz mam nejake to pecenie za sebou:-) a pri 2 detoch mi je lepsie upiect to naraz, cez vikend peciem a dam vediet ako chutilo
OdpovedaťOdstrániťskvelé spojenie kokos a čokoláda, mňam...:)
OdpovedaťOdstrániťVynikajuca torta a skveli recept, tortu som robila vo forme s priemerom 34cm, jednalo sa o moju prvu velku tortu a vydarila sa na jednotku. Chvalim pani Adku za super blog a uzasne recepty. Najblizsie skusim aj ine :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem pekne Majka, tesim sa velmi, ze sa vam torta vydarila a hlavne, ze chutila :)
OdstrániťAdrika, torta skvelaaaa, mozem si ju s mojimi upravami a odkazom na Tvoj receptik ulozit na blog ?
OdpovedaťOdstrániťSamozrejme Gabika , ved ja budem len rada. Dakujem za spravicku a tesim sa, ze torticka chutila :)
Odstrániť