PS: Nech ti stale chutia dieta moje milovane. S laskou mamka.
Ingrediencie:
z celej davky vyjde cca 90 rozkov ( podla velkosti pouzitej formicky)
250 g struhaneho kokosu
200 g polohrubej muky
200 g masla
1/2 sacku prasku do peciva
500 g praskoveho cukru ( ja som cukor znizila na 400 g)
okrem toho:
cca 80-10 g cokolady na namacanie koncekov ( pri vianocnom peceni mam stale viacej coko
rozpustenej , tak presne mnozstvo neviem )
Postup:
Vsetky ingrediencie ( samozrejme okrem cokolady) v miske zmiesime na cesto) . Chce to trochu trpezlivosti. Cesto je velmi trusive a nikdy sa mi nepodarilo zmiest ho na uplne kompaktne, ale to vobec nevadi. Ide o to, aby sa vsetky suroviny dobre spolu premiesali. Do formicky ( zarovno) natlacime cesto ( aj ked je trochu sypke, ono sa v tej formicke po natlaceni spoji). Formicky nevymazavame. Pecieme vo vyhriatej rure pri 170 stupnov C asi 8-10 minut do svetlucko ruzova. Kazda rura pecie inak, treba si to odsledovat. Upecene rohlicky vychadzaju z formicky lahko. Vyklapame z formiciek za tepla. Po upeceni nechame ochladit. Konce namacame do rozpustenej cokolady.
Poz. Rohlicky su take tvrdsie a vo vnutri nafuknute. Ja ich peciem s maslom, ale z mojho detstva si pamatam, ze ich este moja babicka piekla so stuzenym tukom Iva. Boli viacej vyfuknute vo vnutri ( dute) ale boli aj tvrdsie. Ano, su velmi sladke, ale jednoducho take maju byt.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)