Tato tvarohovo-ovocna bublanina ma zaujala, tak som ju vyskusala. Piekla som ju uz s visnami a teraz s cucoriedkami a cernicami. Mne osobne viac chutila s visnami. Povodny recept som si trochu upravila podla seba a na vacsi plech. Kedze som recept odskusala a kolacik chutil aj kolegyniam v praci, tak posuvam recept aj pre vas, mili priatelia. Zdroj receptu: Vona domova na tanieri .
Ingrediencie:
rozpis je na plech 30x40 cm
350g polohrubej muky
150g krystaloveho cukru ( v povodnom recepte bolo 250g)
250 g hrudkoviteho tvarohu
5 vajec
2 KL prasku do peciva
200 ml oleja
50-100 ml mlieka
stipka soli
1 KL vanilkoveho extraktu
2 Kl mandloveho extraktu
cerstve alebo kompotovae ovocie , najlepsie mierne kyselkave ( cca 2x 0.7l flase)
Postup:
Bielka naslahame sp stipkou soli. Postupne pridame krystalovy cukor a zakazdym dobre preslahame. Pridame zltka, preslahame. Potom pridame olej, mlieko, extrakt vanilkovy a mandlovy a preslahame mixerom. Pridame tvaroh, ale ten uz iba rucne premiesame. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Posypeme ovocim Pecieme 35 minut pri telote 180 stupnov C. Pred podavanim mozeme bublaninu oprasit praskovym cukrom.
mnam :)
OdpovedaťOdstrániťVypadá nádherně! Radka
OdpovedaťOdstrániťKoláčik na celé leto, spravím ho len čo nám dozrejú černice. Pozdravujem ťa, Adrianka **
OdpovedaťOdstrániťCesto vyzerá výborné. Mám borievky. Zajtra vyskúšam. Bude to určite mňamka.
OdpovedaťOdstrániť