piatok 26. júna 2015

Tvarohovo-ovocná bublanina




Tato tvarohovo-ovocna bublanina ma zaujala, tak som ju vyskusala. Piekla som ju uz s visnami a teraz s cucoriedkami a cernicami. Mne osobne viac chutila s visnami. Povodny recept som si trochu upravila podla seba a na vacsi plech. Kedze som recept odskusala a kolacik chutil aj kolegyniam v  praci, tak posuvam recept aj pre vas,  mili priatelia.  Zdroj receptu: Vona domova na tanieri .
Ingrediencie:
rozpis je na plech 30x40 cm

350g polohrubej muky
150g krystaloveho cukru ( v povodnom recepte bolo 250g)
250 g hrudkoviteho tvarohu
5 vajec
2 KL  prasku do peciva
200 ml oleja
50-100 ml mlieka
stipka soli
1 KL vanilkoveho extraktu
2 Kl mandloveho extraktu

cerstve alebo kompotovae ovocie , najlepsie mierne kyselkave  ( cca 2x 0.7l flase)

Postup:
Bielka naslahame sp stipkou soli. Postupne pridame krystalovy cukor a zakazdym dobre preslahame. Pridame zltka, preslahame. Potom pridame olej, mlieko, extrakt vanilkovy a mandlovy a preslahame mixerom. Pridame tvaroh, ale ten uz iba rucne premiesame. Nakoniec pridame preosiatu  muku zmiesanu s praskom do peciva. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Posypeme ovocim Pecieme 35 minut pri telote 180 stupnov C. Pred podavanim mozeme bublaninu oprasit praskovym cukrom.


4 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)