nedeľa 26. júla 2015

Výborný šalát


Tento salat nam pripravila moja sestra, ked sme boli doma na Slovensku na dovolenke. Salatik velmi chutil nielen vegetarianom, ale aj mojim masozravcom. Je velmi jednoduchy na pripravu, nenarocny na suroviny a  zaroven je velmi syty. V tychto horucich letnych dnoch kludne zastupi lahky obed , ci veceru. Neviem ako vy, ale ja pocas horucich letnych dni mam vyrazne znizenu chut na jedlo. Trosku som si recept upravila podla seba, ale to nie je nic nove pod slnkom :).



Ingrediencie:

baby spenat 1 balenie ( mozno pouzit aj rukolu, alebo mix drobnych  listovych salatov)
1 velka konzerva cervenej fazule ( premyt a odkvapkat)
1 stredne velky por
2 mlade jarne cibulky
125 g mozzarelly
baby paradajky (pripadme 2ks nakrajat na vacsie kocky)
sol, cerstve mlete cierne korenie
citronova stava
olivovy olej
 na sposyp:
2 - 3 PL piniovych orieskov, oprazenych na suchej panvici (mozno vynechat)

Postup:
do misy ulozime umytu a dobre osusenu salatovu zmes ( baby spenat). Pridame na kolieska nakrajany por, zelenu cibulku,  pozdlz prekrojene paradajky, premytu a odkvapkanu fazulu. Pokrajame mozarellu a pridame ju k salatu. Osolime, okorenime, pokvapkame citronovou stavou hodne pokvapkame olivovoym olejom.  Dobre premiesame. Ochutname a podla potreby este dochutime. Podavame s opecenou hriankou alebo bez chlebika, kedze je salat  velmi syty.

pozn. myslim, ze miesto mozzarelly by mohol salat dobre fungovat aj s fetou.


4 komentáre:

  1. Adrianka, šaláty zbožňujeme a túto Tvoju kombináciu určite tiež vyskúšam. Pekné leto prajem. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. salat vyzera mnam, vyskusam. chcem sa opytat co je to dlhe cervene v salate, lebo v ingredienciach nic take nevidim...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zunicka to dlhe tenke je zo salatu stonka. Mala som taky mix roznych druhov drobneho listoveho salatu. Je to stonka z mladych cviklovych listov.

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)