pondelok 26. októbra 2015
Čoko-koko kocky
Osobne nepoznam ziadnu osobu, ktora by nemala rada kombinaciu cokolady a kokosu. Tieto kocky skutocne su plne chuti cokolady a kokosu. Zakusok je nenarocny na pripravu a je hotovy ra-dva. K nedelnajsej poobednej kavicke ako stvoreny. Aj ked ide do tohoto zakusku hodne cukru, vobec nie je presladeny a dobre schladeny z chladnicky chuti vynikajuco. Tak, pozrime sa ako nato:)
Ingrediencie:
rozpis je na mensi plech 23x33 cm
kokosova vrstva:
6 bielkov
6 PL krystaloveho cukru
200 g struhaneho kokosu
2 PL hrubej muky
stipka soli
cokoladova vrstva:
700 ml mlieka
6 ztkov
2 cokoladove pudingy v prasku
150 g horkej cokolady
8 PL krystaloveho cukru
250 g masla
okrem toho:
150 ml studeneho mlieka na poliatie upecenej kokosovej vrstvy
500 ml slahackovej smotany
trochu kakaa na posyp
Postup:
Bielka naslahame so stipkou soli. Postupne zaslahavame do nich cukor a slahame, kym sa cukor nerozpusti. Pridame kokos zmiesany s mukou a rucne kruzivymi pohybmi vmiesame do bielkov. Cesto vylejeme na dobre vymasteny a mukou vysypany plech.
Upecieme pre teplote 190 stupnov 10 minut. vyberieme z rury a hned horuce rovnomerne polejeme studenym mkiekom. Najlepsie to ide s polievkovou lyzicou. Nechame vychladit v plechu, v ktorom sme kokosovu vrstvu piekli.
V mlieku rozslahame zltka, cukor, praskovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding. Do horuceho pudingu pridame na kocky nalamanu cokoladu aj maslo a dobre vymiesame, kym sa vsetko spoji na jednu kompaktnu hmotu. Nechame ochladit a natrieme na kokosovy zaklad. Pocas chladnia obcas premiesame maslovy puding.
Slahackovu smotnu vyslahame a nazdobime vrch zakusku. Jemne poprasime kakaom.
Poznamka: aj ked je rozpis iba na maly plech, ak neskonzumujete cely zakusok v jeden den, doporucujem vyslahat iba jednu slahackovu smotanu a ozdobit iba polovicu zakusku. Druhu polovicu mozete nazdobit na dalsi den. Mne osobne viacej chuti cerstva slahacka :). Kakao na zakusku tiez krajsie ukaze cesrtvo poprasene. :)
Zverejnil
Adriana
o
21:30:00
Odoslať e-mailomBlogovať!Zdieľať v sociálnej sieti XZdieľať v službe FacebookZdieľať v službe Pinterest
Menovky:
Zakusky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
vyzerá naozaj velmi chutne :)
OdpovedaťOdstrániťZuzka on aj je veeeeeeeeeelmi chutny :)
OdstrániťVynikajúci je mega super odporucam
OdstrániťMáš ich krásne vyzdobené,robievam sú vynikajúce 🌟
OdpovedaťOdstrániťDakujem Vierka...presne tento? podobny recept mam aj ja , ale tam ide iny krem a na vrch davam cokoladov polevu :)
Odstrániťto musí byť dobrota :)
OdpovedaťOdstrániťJanka je a prevelikaaaaaaaa :)
OdstrániťAndrejka, tak tento veru skusim ku nedelnej kave, ďakujem za inšpiraciu. Ja robievam kokosový krémeš, niečo podobné ...
OdpovedaťOdstrániťGabika ocakavam tvoje hodnotenie....:)
OdstrániťVyzerá veľmi lákavo , musí sa poliať mliekom ? nie je potom moc mokrý ?
OdpovedaťOdstrániťmozete to polievanie vynechat, ale potom treba ratat so suchsim korpusom. Doporucujem vyskusat polovicu poliat a druhu nepoliat a potom zvazite, co je vam viac vyhovujuce
Odstrániťkoláčik je úžasný a opäť mal dezert od teba veľký uspech, dokonca aj ja som ho doslova zhltla a to kokos vo všetkých podobách nemám vôbec rada:-)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá úúúžasne, urobím ako tortu. Teším sa a to. :-)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá úúúžasne, urobím ho ako tortu. Teším sa na to :-)
OdpovedaťOdstrániťVyborny zákusok DAKUJEM za receptík.
OdpovedaťOdstrániť