pondelok 7. decembra 2020

Parížsky šalát

 







Stara dobra klasika. Parizsky salat. Robievate si aj vy ? Nahodim si tento recept na blog, aby som nemusela stale hladat v mojich zapisnikoch s receptami.  Robila som ho sice so sunkou, lebo v Anglicku take nieco ako parizsky salam je nezohnatelny produkt. Chutovo nie je to az taky velky rozdiel  co  sa pridanej sunky tyka. Nikdy nestiham fotit, vzdy sa velmi rychlo zje. Robila som iba taku mini davku  pre nas dvoch. Inak ja vacsinou salaty takehoto typu robievam "od oka".  Uz nam chybali len nase klasicke rozky k tomu. Ani za tych par rokov , co uz tu zijeme som si nezvykla na anglicky chlieb ani na pecivo. Dali sme si kvaskovy chlebik so semiackami a hlavne, ze sme si  na salatiku pochutnali. 
Ingrediencie: 
cca na 4 porcie


300 g sunky na tenko nakrajanej ( na SVK pouzijem parizsku salamu)
1 konzerva hrasku 340 g
3-4 sladkokysle nakladane uhorky ( cca 7-9 cm)
1 mensia cibula
1 KL praskoveho cukru
1 Kl worcestrovej omacky
1 PL stavy z nakladanych uhoriek
3 PL majonezy 
3 PL  bieleho jogurtu ( najlepsie greek style jogurt) 
na dochutenie sol, cestvo mlete cierne korenie

Postup: 
Velmi jednoduchy. Sunku nakrajame na tenke pasiky. Do misky ku sunke pridame na jablkovom sruhadle nastruhane uhorky, ocistenu,  tiez na jablkovom struhadle nastruhanu cibulu, scedeny hrasok, worcesterovu omacku, cukor, majonezu,  stavu z uhoriek , jogurt a dochutime solou, cerstvo mletym korenim. Vsetko spolu premiesame, aby sa dobre prepojili chute. Nechame trochu odstat v chladnicke. Salat sa moze konzumovat s pecivom, chlebom alebo ho mozete pouzit aj na oblozene chlebiky, ci ruske vajcia. Prajem vam  dobru chut! 





4 komentáre:

  1. Pařížský salát máme rádi, ale vlastně jsem ho nikdy nepřipravila doma, vůbec nevím proč :-). Tak děkuji za recept, vyzkouším.
    Přeji hezké adventní dny.
    Ála

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mila Ala, dakujem za navstevu aj za komentarik. Verim, ze salatik nesklame. Nerobievam ho velmi casto, ale ked ho urobim, tak raz dva je fuc :) Prajem krasny adventny cas . Ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlásím, že salát byl vynikající, překvapení pro manžela, který ho má rád, se povedlo. Moc děkuji za nakopnutí a recept :-).
      Přeji pohodu a plno radostných dnů.
      Ála

      Odstrániť
  3. Mila Ala, dakujem za spravicku, velmi potesila. Pozdravujem pana manzela :) a prajem vam krasne, laskyplne vianocne chvile

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)