pondelok 14. decembra 2020

Brownies sobíky

 



 Neviem ako vy, ale ja lubim brownies. Je to velmi silny cokoladovy zakusok. Castokrat az s takym vlhkym zakladom a pre nasinca sa brownie moze zdat, ze je nedopeceny. Predsalen v nasich koncinach sme viac zvyknuty na piskotove zakusky, pripadne hnietene cesta. Vysoky obsah cokolady a pridane maslo ho robi tuhym , ale zaroven takym vlhkym kolacikom. Rozhodne brownies je urceny pro cokoholikov . Nie kazdemu vyhovuje tato konzistencia cesta, ale ako sa hovori, kolko ludi, tolko chuti. Dnes , v predvianocnom case, vam ho prinasam s jemnym nadychom pernikovej chuti a dekorovane ako mile male sobiky. Urcite potesia vase ratolesti. Nech sa paci recept.
Ingrediencie:
rozpis na plech 20x30 cm cca 24-27 kusov  ( podla velkosti nakrajania)

200 g cokolady s vyssim obsahom kakaa ( 60%  a viac 
100 g masla
3 vajcia
170 g hnedeho cukru ( mozete pouzit aj biely) 
20 g tmaveho kakaa ( u mna Dr. Oetker)
1 KL vanilkoveho extraktu ( prip. vanilkovy cukor) 
140 g hladkej muky
1 KL pernikoveho korenia ( nie viac, nechceme mat z brownie pernik) 

na ozdobu:
cca 2 PL masla 
1-2 PL nutelly 
oci cukriky, na nos cervene lentilky, alebo drobne prelicky na zdobenie
slane pracliky 

Postup: 
Maslo s cokoladou rozpustime nad parou. Miesame, kym sa obe hmoty pekne spoja. Nechame ochladit.
Vajcia slahame s cukrom. Pridame vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor). Preslahame.  Pridame ochadenu, este stale tekutu  cokoladu s maslom. Potom opatrne rucne zamiesame prosiatu muku s kakaom a pernikovym korenim.  Vylejeme na plech vylozeny papierom ( iba spodok) . Pecieme pri 160 stupnoch C zhruba 15-20 minut. V ziadnom pripade nesmieme brownie vysusit dlshim pecenim . Nechame vychladnut. Pokrajame na trojuholniky. Maslo vyslahame s nutellou a natrieme trojuholnicky kremom. Dozdobime oci, usta a parozky. Nech sa vam dari a nech vasim drobcom prinesu tieto mile male sobiky radost. Dobru chut! 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)