Ingrediencie:
700 g vykostene kuracie horne stehna ( bez koze)
250 g sampinonov
cibula
3 PL oleja
100 g sunky
3-4 vajcia
horcica
trochu cervenej kapie
zelena petrzlenova vnat
sol, korenie, grilovacie korenie
na zemiakovu kasu:
zemiaky
3 stredne velke mrkvy
platok masla ( hrubsi)
sol
Postup:
Kuracie stehna vykostime, stiahneme kozu, naklepeme. Mirne osolime, okorenime. Cibulu spenime na oleji pridame ocistene, na platky pokrajane sampinony. K podusenym sampinonom pridame nadrobno pokrajanu kapiu, sunku a kratko spolu za staleho miesania podusime.
Vajicka rozslahame v miske, osolime, okorenime ( podla chuti) a zamiesame do sampinovej zmesi. Mame urobenu sampinovu prazenicu. Nechame ochladit.
Naklepane maso potrieme horcicou, ulozime trochu plnky a zvinieme. Rolku pevnime kovovymi ihlicami alebo sparatkom.
Ulozime do pekaca, posypeme grilovacim korenim, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a vlozime do rury piect. Pecieme pri teplote 190- 200 stupnov C cca 1 hodinku. Skontrolujeme maso, ci je makke, odkryjeme ho a nechame zapiect sete cca 10 minut.
Mrkova zemiakova kasa. Nic narocne. Uvarime zemiaky spolu s mrkvou v slanej vode. Potom scedime a pridame maslo a spolu rozmixujeme. Je to jednoduche, ale mrkva okrem toho, ze pekne sfarbi kasui, tak aj chutovo trochu kasu ozvlastni.
Doteraz som robila rolky z kuracieho masa vacsinou z prs a tentokrat som prvykrat skusila z kuracich stehien. Boli vyborne, kedze masko zo stehien je ovela stavnatejsie.
mnam, to vyzera velmi chutne,niekedy musim skusit,lebo popravde,ja som este na masove "roladovanie" akosi nenabrala odvahu :)
OdpovedaťOdstrániťrolky vypadají chutně :)
OdpovedaťOdstrániťa dát kaši do takových pusinek je super!