nedeľa 7. októbra 2012

Salat z mozzarelly a granatoveho jablka




Mozzarella - perla Talianska. Nie je mozzarella ako mozarella. Vraj najkvalitnejsia a  najznamejsia je "di Bufala Campana" . Je vyrabana z byvolieho mlieka v oblasti Campana  a  patri medzi absolutne jednotky na svete.  Milovnici syrov by si rozhodne nemali nechat ujst tuto kulinarsku lahodku. Jej vyuzitie je velmi siroke, ci uz v studenej kuchyni  a rovnako aj v teplej kuchyni. U nas je  mozzarella  velmi oblubena. Pouzivam ju pri salatoch, jednohubkach ako aj  pri roznych zapekanych dobrotach.  O mozzarelle je zname, ze spomedzi mliecnych vyrobkov  ako jedna z mala ma velmi nizky obsah tuku a pre nizke kaloricke hodnoty je casto pouzivana aj pri roznyh dietach. Doprajte si tento salat plny vitaminov a krasnych farieb....

Ingrediencie:
1 mensi potrhany  salat ( prip.cinska kapusta, rukola a pod.)
250 g mozzarelly
2 velke dozrete paradajky ( prip. 8-10 koktejlovych)
1 PL hnedeho cukru
1/2 granatoveho jablka ( zrniecka)
2 PL piniovych orieskov
medovo-citronova zalievka

Postup:
Piniove oriesky  poprazime na suchej panvici. Odlozime bokom , nech ochladnu. Paradajky pri stopke  jemne narezeme a dame na niekolko sekund do vriacej vody a  potom supku olupeme. Nakrajame na platky. Koktejlove paradajky prektrojime  na polovicu. Z polovice granatoveho jablka vylupeme  zrniecka a premiesame s hnedym cukrom. Umyte, osusene salatove listy natrhame ( nerezeme nozom) a ulozime na velky tanier. Mozzarellu pokrajame na  hrubsie platky. Ulozime ju na salat . Pridame paradajky, zrniecka z granatoveho jablka, polejeme medovo-citronovou zalievkou a nakoniec posypeme piniovymi orieskami.  Prajem vam dobru chut!








4 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)