Ak ho raz ochutnate, budete ho chciet znova a znova. Uz ho vyskusalo velmi vela ludi a doteraz som na salat neregistrovala ziadny negativny komentar. Tento salat zarucene nepatri do kategorie dietnych, ale ked on je taky skvely .... Tak som zvedava, co nan poviete vy...
2-3 kuracie prsia
2 KL gyros korenia
3-4 PL oleja
2-4 struciky prelisovneho cesnaku
250 - 350 ml majonezy ( 1 male balenie)
250 ml kyslej smotany ( prip. bieleho jogurtu)
stipka bieleho mleteho korenia
1 vacsia cibula (u mna cervena)
1 konzerva kukurice
5-6 stredne velkych sterilizovanych uhoriek
kecup
1stredne velka cinska kapusta
Postup:
Maso nakrajame na drobne kocky. Posypeme gyros korenim, pridame olej a premiesame. Nechame postat, aby maso nasiaklo korenim a olejom. Potom maso na prudko opecieme a dame bokom, aby ochladlo. Uhorky, cibulu pokrajame na drobne kocky, kukuricu scedime. Smotanu zmiesame s majonezou, dochutime prelisovanym cesnakom a mozeme pridat stipku bieleho mleteho korenia.
Zaciname vrstvit:
Na spodok misy dame maso ( aj s vypekom )
na maso ulozime vrstvu cibule
na cibulu dame polovicu majonezovej masy, nato navrstvime pokrajane uhorky, potom kecup a kukuricuprikryjeme druhou polovicou majonezovaj masy
a zakoncime na tenke rezance nakrajanou cinskou kapustou
pridanim trochu cervenej na ozdobu, urcite nic nepokazime....a sup so salatikom do chladnicky
salat podavame dobre schladeny s kuskom bagetky alebo s kuskom chleba
Tak to počítam, že z tvojho kulinárskeho umenia v Anglicku odpadávajú... Bola som tam pred rokom 8 mesiacov a o ich kuchyni viem svoje... Ďakujem za pripojenie...Teším sa na nové recepty...
OdpovedaťOdstrániťTak to počítam, že z tvojho kulinárskeho umenia v Anglicku odpadávajú... Bola som tam pred rokom 8 mesiacov a o ich kuchyni viem svoje... Ďakujem za pripojenie...Teším sa na nové recepty...
OdpovedaťOdstrániťVierka oni obcas dostanu zo sladkeho aj kostovku, tak si pochvaluju.....a da sa vobec hovorit o nejakej anglickej kuchyni? :)....pekny den zelam Ada
Odstrániťtiež ho robievame presne takto a neviem sa ho dojesť :-) ku grilovanému mäsku je to to najlepšie, čo existuje :-D
OdpovedaťOdstrániťKatulik Bingo! :)
OdstrániťSuper šalát, teda podľa surovín a krásnych fotiek....hneď by som okoštovala :-) už je uložený v sobotu urobím . Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťSom presvedcena, ze nesklame :) bola by si prva, komu by nechutil :)
Odstrániťten som už robila a je božský, ty to proste vieš...............
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň, chcem sa opýtať, či treba šalát pred podávaním premiešať? ďakujem za vašu odpoveď
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, nie, nemiesa sa pred podavanim....treba ho naberat (snazit sa) nabrat na tanierik tak, aby tam boli vsetky vrstvy...premiesa sa sa vlastne sam pri naberani :)....dobru chut!
OdstrániťJa tento salat milujem,ale robim ho trosku po svojom, miesto kuracick prs davam stvrtky cize ruzove masko...den pacujem v gyros koreni cervenu ciulku davam tiez je ovela chutnejsia do salatov,ale hl miesto zavaranych uhoriek krajam cerstvu uhorku nadrobnucko...je to ovela chutnejsie :-) ako so sterilizovanymi....
OdpovedaťOdstrániťJe výborný. Už dlhšie som ho mala uložený a konečne prišiel na rad. Recept som rozdala všetkým kolegyniam, ktoré ochutnali. Pridala som aj odkaz na tvoju stránku, nech sa prípadne inšpirujú aj ďalšími dobrotami ako ja ;) Ľubka K
OdpovedaťOdstrániťLubka tesim sa, ze chutilo a dakujem :)
Odstrániť