Quesadillas su plnene tortilove placky.Plnit sa mozu roznymi plnkami. Zvacsa su to pikantne masove, zeleninove plnky doplnene syrom, ktory hra podstatnu ulohu v tychto plnenych tortilach. Slovo pochadza zo spanielciny ( citaj kesadija). Tato jednoducha a chutna pochutka ma korene v kolonialnom Mexiku. Rokmi toto jedlo menilo svoju podobu, podla toho ako ludia s nim experimentovali. Pridavanim roznych ingrediencii vznikali aj rozne variacie Quesadilly. Najcastejsie sa robi s pikantnou masovou plnkou a to tak, ze sa na panvici prehreje tortila. Na polovicu tortily sa prida postruhany syr a ked sa syr rozpusti, prida sa maso, na maso opat postruhany syr a druhou polovicou sa prikryje masova plnka. Vznikne tortila v tvare polmesiaca. Jemna pritlacime a ked sa syr rozpusti , mozeme podavat. Z toho je zrejme, ze syr plni akusi funkciu "lepidla" na tortily ( samozrejme okrem toho, ze doda jedlu chut). Skvelou prilohou je Guacamole alebo kysla smotana. Ja vam dnes ponukam jednu z variacii Queasadilly a to so zeleninovou omeletou. Do omelety si mozete pridat zeleninu podla vlastnej chuti alebo ju urobit iba zakladnu. Z vacsich tortil doporucujem nakrajat 6 kusov a z mensich 4 kusy. Quesadilla je velmi syta a v s pojeni s polievkou vyda za lahky letny obed. Moze sa konzumovat aj tepla aj studena. S kuskom cerstveho avokada a paradajky sa zaraduje tato dobrotka do mojho zonamu stalych opakovaciek.
Ingrediencie:
pre dve osoby
4 vajcia
2 tortily
3-4 hlavky sampinonov
1/2 cervenej papriky
1/2 zelenej papriky
cca 100 g nastruhane tvrdeho syra
sol, korenie
tenky platok masla
Potup:
Vajcia roslahame v miske , pridame nadrobno nakrajanu zeleninu, osolime okorenime. Na panvici rozpustime tenky platok masla a podusime mierne zeleninu. Nechame ochladit a pridame ju k vyslahanym vajciam. Ak vam nevadi trochu chrumkavejsia paprika, mozno zeleninu pridat rovno do vyslahanych vajec a urobit omeletu. Nemiesame, nechame zatiahnut. Ked su uz vajcia zatiahnute, postruhame syr a prilozime tortilu. Jemne pritlacime a pomocou plytkeho taniera obratime omeletu a zosunieme z taniera spat do panvicie tak, ze budeme mat na panvici tu stranu s prilozenou omeletou. Opat nastruhame syr, prilozime druhu tortilu, jemne pritlacime a opat pomocou taniera otocime Quesadillu na opacnu stran a nechame 20-30 sekund, kym sa syr roztavi a odstavime zo sporaka. Davame pozor, aby sme tortily nespalili, preto je dobre, ak intenzitu sporaku mierne znizime. Quesadilu mozeme podavat s guacamole, s kyslou smotanou, so zeleninou. Prilohu zvolime podla vlastnej chuti. Na krajanie doporucujem pouzit koliesko na krajanie pizze. Mozeme ju podavat ihned, je vsak chutna aj za studena. Prajem vam dobru chut!
hmmm, odkladam receptik...dakujem :)
OdpovedaťOdstrániťZdenka, vyskusaj, neodkladaj :) :) :) ..dakujem za navstevu
OdstrániťWOW it looks so delicious and yummy! Love your pictures!
OdpovedaťOdstrániťThanks for your lovely comment :)
OdstrániťVypadá to nádherně, hned bych ochutnala.
OdpovedaťOdstrániťMila Amelie, vrele doporucujem vyskusat...je to chutne papanicko :)
OdstrániťDělala jsem před dvěma dny sýrové s kuřecím masem, a teď mám díky tobě další variantu k vyzkoušení, super :)
OdpovedaťOdstrániťMeg a ja sa chystam vyskusat prave s kuracim masom :)...ake mame rovnake chute :).
Odstrániťkrásne:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Ivka.....vyskusaj, urcite neolutujes.....plnku daj podla toho, co mate radi :)
OdstrániťAďka, už tak dlho sa chystám napísať vám, váš blog o varení je jeden z najlepších aké poznám, toľko inšpirácii a skvelých receptov som už od vás vyskúšala a ani jeden nesklamal, posledne aj tento úžasný....dnes ho idem robiť opäť, manželík ma vychvaľuje, tak musím aj ja vás, vaše recepty sú famózne a pritom jednoduché, nech sa vám darí aj naďalej, vaša stránka je v mojich obľúbených a dlhodobo bude :-) Katka
OdpovedaťOdstrániť