Milujem pecenie z lineckeho cesta. Je tak krasne tvarovatelne, vyborne sa s nim pracuje a keskiky z lineckeho cesta maju dlhu trvanlivost. Je to starodavny recept, ktory velmi rada vyuzivam pri peceni. Je to zakladne cesto, ktore pridanim kakaa alebo mletych orechov si obmienam podla chuti a potreby. Viac-menej je to pri vianocnom peceni, ked chcem viacero druhov mini kolacikov, ktore potom plnim roznymi plnkami alebo pouzijem rozne polevy a zakazdym je z toho ina drobna cukrovinka.
Ingrediencie:
370 g polohruej muky
250 g masla
120 g praskoveho cukru
z 1/2 citrona postruhaneho citrona
1 zltok
Postup:
Preosiatu muku, praskovy cukor,postruhanou citronovu koru zmiesime so studenym maslom (mozeme nakrajat na kusky) a zltkom. Cesto nemiesime dlho. Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na 1 hodinu do chladnicky zachladit. Cesto rozvalkame na 3 mm hrubku a vykrajujeme lubovone tvary. Pecieme pri teplote 180 stupnov iba 5-7 minut. Davame pozor, rychlo zhoria. Plech sa moze vystlat papierom na pecenie alebo ja zvyknem len potriet papierom od masla. Hotove licnecke zlepujeme dzemom a posypeme praskovym cukrom ( plnit mozno aj nutelou, kremom).
Adka, vzdy sa tesim na pecenie z Vasich receptov. Su zrozumitelne napisane a vzdy sa vsetko podari. Na Vianoce peciem takmer vsetko podla Vas. Parjem teda krasne Vianoce a bohateho Jeziska. Dada
OdpovedaťOdstrániť