Pacia sa vam? Ja som sa do nich priam zamilovala. Nazivo su omnoho krajsie. Som z nich unesena. Mozno to vyznie ako samochvala, ale mam z nich obrovsku radost. Bala som sa tohto projektu. Preco? Lebo vyzadoval riadnu davku trpezlivosti a tou ja veru neoplyvam. Nemam ani taku zrucnost na drobne detaily. Keby tieto cupcakes robila moja sestra, tak su ako namalovane. Napriek tomu, ked som ich skoncila, vyvolali mi usmev na tvari. Iste ste si vsimli, ze na blogu sa castejsie objavuju prispevky, v ktorych pouzivam produkty svajciarskeho vyrobcu cokolady znacky Lindt. Pred casom ma oslovili k spolupraci a kedze prvy prispevok sa im velmi pacil a ja som velkou milovnickou dobrej cokolady, tak nebolo co riesit. Aj v tychto velkonocnych cupcakes som pouzila cokoladove vajicka znacky Lindt z tmavej, mliecnej a bielej cokolady. Vyborna cokolada plnena uzasnou, na jazyku rozplyvajucou sa naplnou, poskytuje skvely chutovy zazitok.
Ingrediencie:
12 cupcakes
3 vajcia
175 g jemneho krystaloveho cukru
75 ml oleja
150 ml slahackovej smotany
200 g plohrubej muky
3/4 KL prasku do peciva
1 KL pomarancoveho extraktu
z 1/2 citrona struhana kora
Krem:
250 g masla izbovej teploty
300 g velmi jemneho praskoveho cukru (u mna 3 x preosiaty)
1 KL citronoveho extraktu
Okrem toho :
cca 200 g marcipanu ( u mna Golden marcipan) na kosicky
a cokoladove vajicka Lindt 36 kusov
potravinarske farbivo ruzove a zelene ( u mna gelove farby od Wilton-u)
perlicky na kvietky
papierove kosicky
cukrarenske spicky Wilton 233 ( na travu) a
Wilton 2D na kvety
2 ks jednorazove cukrarenske vrecka
Postup:
Je dobre, ak si pripravime kosicky minimalne den vopred, nech trochu marcipan zaschne. Rovnako si mozeme kosicky vymodelovat z WI alebo inej potahovej hmoty. Ja som volila mandlovy marcipan, kedze sa mi zda tuhsi a moje modelovacie zrucnosti su mizerne. Marcipan rozvalkame na hrubku 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska a pomocou vhodnej cukrom posypanu misticky vytvarujem kosik. Zo zbytkov nasulame rucky na kosik a stocime dva dokopy. Kosicky a rucky z marcipanu dame na tacku (plech) vylozenu papierom na pecenie a nechame susit do druheho dna. Rucky a kosik pripevnime pomocou sparadiel. Nezabudnite upozornit konzumentov na tie sparatka :)
Na druhy den si upecieme cupcakes a ozdobime. Krystalovy cukor s vajciami slahame minimalne 4 minuty. Vajcia zbeleju a naberu na objeme. Pomaly za staleho slahania pridame smotanu. Neprestavame slahat. Potom pridame olej, stale slahame. Pridame pomarancovy ekxtrakt a citronovu koru. Zaslahame. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a uz iba rucne vmiesame. Plnime iba do polovice papierovych kosikov aby nam velmi nevybehli kopceky. Ak predsalen sa nam urobia kopceky urobia, mierne ich zrezeme a zarovname, aby nam potom marcipanove kosicky s vajickami nepadali. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 20 minut. Nechame uplne vychladit.
Krem:
Maslo izbovej teploty vymiesame s preosiatym cukrom. Musia sa obe hmoty pekne spojit, ky je hmota pekna , hladka. Potom zaslahame citronovy exktrakt. Krem rozdelime priblizne na polovicu. Do jednej polovice pridame ruzovu farbu a do druhej zelenu farbu. Naplnime cukrarenske vrecka a mozeme dat ne chvilu do chladnicky, aby jemne stuhol krem. Zeleny krem ( trava) je lepsi , lepsie sa s nim pracuje, ak je trochu tuhsi. Ruzovy krem je zase lepsi ( lepsie sa nanasaju kvietky) ak krem nie je prilis tuhy. Najprv nanesieme zeleny krem ( travnik) a potom ruzovym kremom urobime kvietky. Do prostriedku kazdeho kvietku osadime prelicku. Na vrch nasadime kosik s cokoladovymi vajickami a mile velkonocne cupcakes mame hotove.
Su uzasne...
OdpovedaťOdstrániťAďka, tak to je náááádhera, tak to je vysoká škola cukrárčiny spojená s neuveriteľnou precíznosťou, KRÁSA!
OdpovedaťOdstrániťTo je ale paráda!!!!!!!!! Si šikulka:)
OdpovedaťOdstrániťm.
ja nemám slov, sú neodolateľne nádherné, :D
OdpovedaťOdstrániťšikovná si !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to je tak rozkošné, že by mi bolo aj ľúto to zjesť :-D
OdpovedaťOdstrániťSupr exqusit nadherna ses mistra na svet .fakt nemam Slovo .Zdravim tebe posilam hezky tyden Karin
OdpovedaťOdstrániťAdka, su nadherne. Viem asi aku mas radost.Rada navstevujem Tvoj blog, vzdy potesi a inspiruje.
OdpovedaťOdstrániť