Piekla som vela cukroviniek na Vianoce. Stale peciem vela. Rodinne zalezitosti mi vsak nedovolili vkladat recepty.Kazde Vianoce peciem klasicke, pre nas region ( mam na mysli Slovensko) tradicne cukrovinky a vzdy pridam nieco nove, co som este nepiekla. Prinasam vam inspiracie pre buducorocne vianocne pecenie. Vlastne tieto mile lekna nie su tradicnymi vianocnymi cukrovinkami a mozete si ich upiect na akukolkvek prilezitost napr. aj na svadbu. Velmi pekne sa vynimaju na tacke a su peknou ozdobou medzi inymi cukrovinkami, ci zakuskami. Vyborne linecke cesto, jemna mandlova plnka a white icing s kvapkou ruzovej farby. Nic zloziteho, ale na pohlad efektna cukrovinka. Ak vas zaujali pzorite sa ako ich pripravime:
Ingrediencie:
na linecke cesto pozri TU
Na kvietky:
200 g White Icing (prip. biely marcipan)
par kvapiek ruzovej/cervenej farby ( u mna Wilton- red gelova farba)
na krem:
2 zltka
100 g praskoveho cukru
100 g masla
1/2 - 1 KL mandloveho extraktu
okrem toho:
kandizovane ceresne ( mozno vynechat)
trochu solamylu nanamacanie formiciek
formicky kovovych kosickov
Postup:
Z lineckeho cesta vykrajujeme kolieska a upecieme. Podla predchadzajuceho prispevku. Velkost koliesok volime podla velkosti formy, ktorou budeme vykrajovat lekna. Kolieska si mozeme upiect aj niekolko dni vopred a tesne pred Vianocami naplnime kremom a dozdobime.
White icing zafarbime potravinarskych farbivom, rozvalkame na hrubku 1-2 mm a vykrajujeme formickou ( hviezdickou alebo kvietkom) namocenou do Solamylu a ulozime do kovovych formiciek, aby zatuhli. Pripravujeme ich minimalne den vopred, aby stihli dobre stuhnut.
Krem:
Zltka s preosiatym praskovym cukrom slahame nad parou do zhustnutia. Trva to asi 10 minut. Miska ma byt nad parou a nie vo vode. Vychladnuty krem postupne pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali.Ochutime mandlovym extraktom.
Linecke kolieska rozlozime a pomocou cukrarenskeho sacku nanesieme na kolieska male mnozstvo kremu. Potom osadime stuhnuty kvet lekna a opat malinko kremu. Dozdobime kandizovanou ceresnou.
Mne sa páčia aj tie živé lekná a tieto mi ich naozaj pripomínajú. Krásne sú.
OdpovedaťOdstrániťpozdravujem Adriana.recept si ukladám,vdaka za inšpiráciu.vyzerajú fantasticky.ahoj,jazmínna
OdpovedaťOdstrániťRoztomilé jako pro princeznu :)
OdpovedaťOdstrániťAdriana Super mm chut hahaha prosim neco na dieta pr mnj zdravim tebe Karin
OdpovedaťOdstrániť